Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Sedun laaduntekijät 2018

Sedu palkitsi vuoden 2018 laaduntekijät organisaation yhteisissä pikkujouluissa joulukuun alussa. Ketä palkittiin ja millä perusteella? Entä mitä ajattelee Oman Onni -kehittämistyöstä palkittu Ari Autio niistä tekijöistä, jotka kannattelevat omassa työssä? Lue lisää!

 

Oma Onni - 8 vuotta kehitystyötä

Tieto- ja viestintätekniikan lehtori Ari Autio ja liiketalouden opettaja Maria Hautala palkittiin Vuoden edelläkävijöinä kuntayhtymän pikkujouluissa.

Laatupalkintoa edelsi 8 vuotta kehittämistyötä Oma Onni-ohjelman parissa. Keväällä 2010 käynnistettiin Kuortaneen Säästöpankkisäätiön ja Töysän Säästöpankkisäätiön yhteisestä aloitteesta taloudellista kasvatusta tukeva ohjelma yhdessä Sedun kanssa. Henkilökohtaisilla suhteilla ja työnantajan tuella oli positiivinen vaikutus ohjelman käynnistymiseen. Alkuvuodet Aution työparina toimi liiketalouden opettaja Marketta Rantala.

Nyt Oma Onni on valtakunnallinen ohjelma, digitaalinen oppimisympäristö, jota hyödynnetään yläkouluissa eri puolilla Suomea.

- Onnin kautta opiskelee noin 2500 yläkoululaista 26 eri yläkoulussa eri puolilla Suomea. Uusia alueita liittyy vuosittain mukaan, uusimpana tulokkaana Joroisen kunta Pohjois-Savossa, Autio kertoo.

Oma Onni on ollut mukana Suomen Akatemian rahoittamassa ja Vaasan yliopiston toteuttamassa pelillisen talousopetuksen vaikuttavuustutkimuksessa, jonka tulokset julkaistaan tammikuussa 2019.

- Opiskelijoille Oma Onni on ennen kaikkea työelämälähtöinen oppimisympäristö, joka mahdollistaa hienolla tavalla projektioppimisen. Oma Onni on tuotantokäytössä oleva sähköinen oppimisympäristö, jonka kehittämisestä, ylläpidosta ja käyttötuesta datanomi- ja merkonomiopiskelijat vastaavat opettajiensa ohjauksessa.

Merkonomi- ja datanomiopiskelijat huolehtivat myös ohjelman esittelystä yläkoululaisille. Tärkeää viestiä arjen taidoista ja talouden hallinnan tärkeydestä viedään paikallisesti, nuorelta nuorelle.  

- Lukuvuoden 2018-2019 aikana opiskelijat tuottavat podcasteja Oma Onni -esittelyjen, -videoiden ja -pelien täydennykseksi. 

Mikä kannattelee omassa työssä?

- Kun opiskelijat innostuvat ja onnistuvat, innostut itsekin. Esimerkiksi tänään tunsin suurta ylpeyttä, kun opiskelijat pitivät onnistuneen esittelyn Jaakko Ilkan koulun oppilaille. Paluumatkalla kuullut onnistumisen fiilikset palkitsevat itseäkin.

- Minulle Oma Onni -ohjelman ja -oppimisympäristön kehittäminen on ollut ja on jatkuva työelämäjakso. Kun työantaja luottaa ja antaa mahdollisuuksia kehittää, silloin työntekijänäkin motivaatio kasvaa. Asiakkailta saatu palaute ja työnantajan tuki tekevät omasta työstä merkityksellistä. 

 

 

Laaduntekijät 2018

Sedu palkitsi seuraava henkilöt, oman alansa ammattilaiset ja työtiimit vuoden 2018 laaduntekijöinä:

 

Edelläkävijät 2018

Henkilö, työpari, tiimi tai työyhteisö, joka on toiminut oman alansa edelläkävijänä ja innovoijana opetuksessa, koulutuksessa tai tukitoiminnoissa sekä on osaltaan edistänyt opiskelijalähtöistä toimintatapaa.

Ari Autio ja Oma onni –opettajatiimi

Tieto- ja viestintätekniikan lehtori Ari Autio yhteistyökumppaneineen on kehittänyt Oma Onni –ohjelmaa useiden vuosien ajan. Datanomi - ja merkonomi –opiskelijat opettavat ja 9-luokkalaiset opiskelevat taloustaitoja Oma Onni –ohjelman mukaisesti eri puolilla Suomea. Mahtavaa työtä!

 

Matti Muhonen, Markku Loikas, Markku Petäinen, Aleksi Pihlaja ja Aleksi Saukko, Sedu Ähtäri

Ähtärin opetuspisteen yhteishengen luojat! Nämä tiimit rakentavat ennakkoluulottomasti ja ammattitaidolla opiskelijoille joustavia polkuja työelämään, mikä näkyy konkreettisesti myös opiskeluajoissa. Yhteistä tekemisen meininkiä vaalitaan myös vapaa-ajalla, esim. hiihtämällä tai kilpailemalla potkukelkkailun MM-kisoissa.

 

 

Yhteistyön luojat 2018

Henkilö, työpari, tiimi tai työyhteisö, joka edistää merkittävästi työelämä- ja/tai muuta yhteistyötä ja luo omalla toiminnallaan avoimuutta ja esimerkillisen hyvää yhteishenkeä.

Sedun asiakaspalvelusihteerit Ilmajoella, Kurikassa, Lapualla, Seinäjoella ja Ähtärissä

Asiakaspalvelusihteerit - työyhteisömme moniosaajat, jotka omalla työllään kannattelevat myös muita! Muutostenkin keskellä he auttavat niin opiskelijoita, henkilökuntaa kuin ulkopuolisia asiakkaita vahvalla osaamisella sekä ystävällisellä palveluasenteella. Vuoden 2019 alusta tämä rautaisten ammattilaisten joukko palvelee Sedun opetuspisteissa viidellä eri paikkakunnalla. Kiitos!

 

Koulutusvastaava Tarja Malmi

Koulutusvastaava – henkilöstön tuki arjessa! Tarja on yhteistyökykyinen, helposti lähestyttävä, tarvittaessa rohkea ja jämäkkä ammatillisen koulutuksen konkari. Hän auttaa puhdistuspalvelu- ja ravitsemisalan opettajia arjessa, perehdyttää ja auttaa nopealla aikataululla. Tarjan hyvät verkostot auttavat yhteistyössä työelämän ja viranomaisten kanssa.

 

Juha Käenmäki ja Koski-ydintiimi (Juha Finnilä, Mervi Lillvis, Nina Pesonen, Juha Pynttäri ja Margit Ranto)

Primus ja Koski-palvelu vaativat laajan uudistuksen Sedun tietojärjestelmissä. Uudistus vei ydintiimiltä runsaasti työtunteja ja edellytti venymistä muuttuvien prosessien ja arkityön keskellä. Ydintiimin työ on hieno osoitus sedulaisten sitoutumisesta ja yhteistyöstä!

 

 

Rakentava persoona 2018

Henkilö luo monin tavoin myönteistä ilmapiiriä työyhteisöön ja hän toimii esimerkkinä muille.

Kiinteistönhoitaja Johannes Koski

Johannes luo monin tavoin myönteistä ilmapiiriä työyhteisöön ja toimii esimerkkinä muille. Ilman Johanneksen joustavaa asennetta toistuva tilojen tyhjääminen, muutto ja tavaroiden purkaminen uuteen tilaan ei olisi onnistunut. Johannes on korvaamaton apu koko Sedu Kurikan väelle!

 

Sosiaali- ja terveysalan opettaja Riina Lahti

Ammattitaitoinen, nopea, luotettava, ahkera, iloinen, auttavainen, myönteinen, ystävällinen ja joustava. Muun muassa näillä sanoin työtoverit luonnehtivat sosiaali- ja terveysalan opettaja Riina Lahtea. Riina mm. rakentaa sote-opettajien lukujärjestykset ja auttaa opiskelijoita eteenpäin erityisopettajana.

 

Ravitsemistyönohjaaja Petteri Pellossaari

Petteri ja Cafe Kauppis on Koulukadun sydän! Petteri tekee Koulukadun kahviosta kaikille mukavan kohtaamispaikan. Hänen opastuksessaan Sedun opiskelijat saavat harjoitella ammattitaitoisen, joustavan ja ystävällisen asiakaspalvelun taitoja. Petterin letun- ja munkinpaistoyllätykset hemmottelevat sedulaisia arjessa. Jokaiselle löytyy lämmin ajatus ja erityishuolenpitoa! Unetkin tarvittaessa tulkitaan Petterin suuresta unikirjasta. 500 x 💖

 

IT-suunnittelija Petri Peura

Petri on hiljainen, rauhallinen, luotettava ja huumorintajuinen puurtaja, joka tulee aina tarvittaessa apuun ja selvittää ongelmat. Petriltä uskaltaa kysyä ilman, että tarvitsee hävetä osaamattomuuttaan. Hän herättää luottamusta ja vähentää muidenkin stressiä rauhallisella olemuksellaan. Kiitos!

 

Kuvat: Paula Kapela & Juha Finnilä

OmaOnni-laaduntekijä2018-770x590.jpg
Maria Hautala ja Ari Autio vastaanottivat Laaduntekijä 2018 -kunniakirjan Oma Onni -opettajatiimin puolesta.

laaduntekijät2018-770x590.jpg
Sedun laaduntekijät 2018. Hieno joukko hyviä tyyppejä, rautaisia oman alansa ammattilaisia.
Pikkujoulut2018-Taideliikuntakoulu-770x590.jpg
Taideliikuntakoulun esiintyjät vakuuttivat. Myös Eira Nevanpään Taideliikuntakoulun tekevät unelmista totta päättäväisyydellä ja kovalla työllä. Tutustu: www.taideliikuntakoulu.net
Henkilökuntayhdistys2018-770x590.jpg
Henkilökuntayhdistyksen tekijät - yhteishengen luojat. Sedun henkilökuntayhdistys kutsui sedulaiset samaan pöytään tänäkin vuonna. Kiitos!
Pikkujouluvieraita2018-770x590.jpg
Hymyt herkässä. Pikkujoulun osallistujilla hymyt olivat herkässä.