Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Oletko lounastanut Kirkkokadun ruokalassa? Jos et – käy ihmeessä. Neljän naisen tiimiä, joka ruokkii keskimäärin 650 syöjää päivässä, kelpaa nimittäin seurata.

Kirkkokadun opiskelijaravintolan kävijämäärä kasvoi noin 250 ruokailijalla elokuussa 2018. Uutta tilaa saatiin käyttöön henkilökunnan ruokailutilan verran. Samassa rytäkässä keittiön päivittäisarjesta katosi toistakymmentä käsiparia, kun Kirkkokadulla majailleet ravintola- ja catering-alan opiskelijat muuttivat Törnäväntielle.

 

Yhteistyö on voimaa

- Onhan tässä opettelemista ollut. Keittiön päivittäiseen työskentelyyn osallistui aiemmin koko ryhmä opiskelijoita ja opettaja. Nyt työt tehdään neljän naisen voimin, ruokapalvelupäällikkö Mari Luoto kertoo.

- Hyvällä yhteishengellä tämäkin onnistuu. Kaikki meidän tiimissä työskentelevät tosissaan, eikä kukaan valikoi. Näiden tyyppien kanssa on helppo jaksaa, Luoto kehuu tiimissään työskenteleviä Sari Hemminkiä, Marjo Saarista ja Sirpa Martikaista.

Konkreettisimmin Kirkkokadun kampuksella tapahtunut muutos on näkynyt opiskelijaravintolaan liittyvissä paperitöissä. Kun päivän työtunnit kuluvat keittiössä, paperitöihin ja esim. varastokirjanpitoon käytettävä työaika on vähentynyt merkittävästi.

Luodon mukaan ruoan laitto neljän naisen voimin onnistuu vallan mainiosti, mutta erityisesti jakeluaikaan tarvittaisiin lisää käsipareja. Sairaustapauksissa sijaistyövoimaa saadaan Varamiespalvelun kautta.

Kirkkokadun ravintolassa on kiertävä ruokalista, mikä tahdittaa tavaratilauksia ja ruoan ammattilaisten arkea. Samassa yhteydessä seurataan myös päivittäisiä kustannuksia.
- On ollut kova opetteleminen, että osaan tilata tarpeeksi tavaraa, Luoto naurahtaa. Joudumme arvioimaan syöjien määrän päivittäin näppituntumalla. Kohtalaisen hyvin olemme osuneet oikeaan.

- Kaikille on piisannut ruokaa. Jos joku ruokalaji on loppunut, jotakin muuta on kehitetty tilalle. Ruoan laatuun on oltu tyytyväisiä, eikä kenenkään ole tarvinnut jäädä ilman.

 

Kirkkokadulla arvostetaan selkeää kotiruokaa

Mari Luoto kiittää erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita ja opettajia, jotka ovat ruokailleet Kirkkokadulla pian puolisen vuotta.

- Saamme positiivista asiakaspalautetta, koska Kirkkokadulla saa syödäkseen selkeää kotiruokaa. Ruoka maistuu. Sekä opiskelijat että opettajat arvostavat, kun esim. porkkanaraaste ja jauhelihakastike pidetään erillään, eikä niitä lähdetä sekoittamaan keskenään. Keittopäivinä leivomme usein itse sämpylöitä, mistä käydään erikseen kiittämässä.

 

Mikä on paras kannustin omassa työssä?

- Se, että opiskelijat sanovat, että Kirkkokadulla on hyvä ruoka! Se on paras mahdollinen palkinto. Tyytyväiset opiskeiljat ovat hyvä syy tehdä oma hommansa mahdollisimman hyvin.

Mari_Luoto_listbox_700x590.jpg
Yhdessä olemme enemmän. Sari Hemminki (vas.), Marjo Saarinen, Sirpa Martikainen ja Mari Luoto ammentavat voimaa yhteistyöstä.

sydän_440x480.jpg
Hyvä ruoka, parempi opiskelu- ja työpäivä. Mari Luoto on tyytyväinen Sedun tahtotilaan ja panostukseen, jolla turvataan hyvä ja laadukas ateria.