Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Marraskuun lopussa polvi leikattiin. Helmikuun puolivälissä Reija Lepola on jälleen Sedussa Koulukadulla tiiviisti neuvotteluhuoneessaan.

 

-    En tee vielä täyttä työaikaa, jotta ehdin kuntouttaa polvea riittävästi. Oli ilo ja helpotus päästä töihin käsiksi, sillä polven ohella päänkin pitää pysyä kunnossa.  Ylipitkät työpäivät haluan jättää ja viikonlopusta vähintään toinen päivä on omaa aikaa, Reija kertoo hyväntuulisena.

Reija Lepola aloittaa aamunsa polvijumpalla. Päivällä saavat kyytiä mm. kuntopyörä ja kävelymatto. Kuntosalikortti velvoittaa! Lihakset polven ympärillä tarvitsevat rasitusta. Toivottavasti ne vahvistuvat ennen liukkaita kevätkelejä mutta onneksi on tuki! Kyynärsauva vaikuttaa ihmisiin tehokkaasti; kukaan ei mene kovin lähelle.

-    Jännitin leikkausta paljon, mutta onneksi ei voi tietää, mitä on edessä. Uskoin kaiken menevän helpommin mutta leikkauksen jälkeen tuli monenlaista haastetta, osin aiemmin tehdyn leikkauksen takia.  Koko jalka oli todella kipeä. Joulua en kyllä ajatellut, ja siitä huolimatta se tuli, Reija muistelee epätoivoaan joulun alla.

-    Leikkauksen jälkeen kotonakin tarvitsin apua mutta onneksi sisareni oli ensimmäiset viikot auttamassa, samoin poikani Henri. Kahden kepin kanssa oli kyllä aika avuton. Söin vahvoja särkylääkkeitä ja nukuin niin paljon, että ehkä siitä syystä nyt on vaikea nukkua, Reija kääntää ikävät asiat hyvin päin.

Mitä sairausloma opetti? – Välineet eivät korvaa tapaamisia

-    Puhuttiin paljon puhelimessa ja kävin Skype-neuvottelujakin heti kun olo hiukan tokeni. Ne eivät ole ollenkaan sama kuin tavata ihmisiä. Niin pian mökkiintyy kotiin, Reija huokaa.

-    Vaikka oma perhe piti tiiviisti yhteyttä, halusin tulla työpaikalle, jotta voin tavata ihmisiä. Saatoin toki leikkaukseen mennessäni huoletta jättää asiat osaavien kollegojen hoitoon mutta olen pyrkinyt seuraamaan päätöksiä ja valmistelua, kun tiedän, millä vauhdilla asiat etenevät, johtaja kuvaa.

Mikä on sinulle tärkeää juuri nyt? – Reformin toimeenpano

Olipa etäällä tai lähellä ajatukset menevät työhön – ja reformiin.

-    Meillä ei ole vielä tarkkaa käsitystä, miten uusi rahoitusmalli meitä kohtelee. Miten saavutamme opiskelijavuositavoitteemme täysimääräisenä? Kun vähemmällä pitää saada enemmän, meidän pitää uudistaa toimintaa. Toivotaan, että työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu ja todentuu hyvin vahvassa työelämäyhteistyössä. Ja sitten on vielä Sedun kiinteistömuutoshankkeet, johtajan pöydällä on monta asiaa.

-    Tutkintoja uudistetaan. Asenteet reformia kohtaan ovat Sedussa aika ok, ja meillä on hyviä kokeiluja mutta vielä meillä on tekemistä, jotta asiakaslähtöisyys toteutuu ja työelämän tarpeet ja opiskelijoiden tavoitteet kuullaan ja koulutus on kaikille juuri sopiva, johtaja painottaa.

Sairausloma opetti johtajankin arvostamaan vapaa-aikaa, liikuntaa, teatteria, ystäviä ja aikaa ystävien kanssa. Hiihtolomaviikon lopussa Henri perheineen tuli Seinäjoelle, ja lapsenlapset täyttivät mummin viikonlopun.