Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Tervetuloa Tuomarniemen Puulajipuistoon!

"Opiskelu ei ole missään pelkkää päivänpaistetta, mutta Tuomarniemellä on muihin oppilaitoksiin verrattuna se ihmeellinen etu, että siellä ei koskaan sada."

Ähtärin Tuomarniemellä sijaitsee Suomen toiseksi vanhin metsäalan oppilaitos, jossa on koulutettu metsäalan ammattilaisia kaikkialle Suomeen vuodesta 1903. Vuosien varrella tutkintonimikkeet ovat vaihtuneet, mutta opiskelu ja työ tärkeän, uusiutuvan luonnonvaran parissa säilyttänyt vetovoimansa. Tuomarniemen pihapiirissä kasvaa puulajipuisto - metsäopiskelijoiden oma arboretum, jonne istutettujen puulajien määrä on vuosien saatossa kasvanut liki sataan.

Kuudestaan ry on Etelä-Pohjanmaalla toimiva Leader-ryhmä, joka tukee paikallista kehittämistyötä.Puulajipuiston puut ovat kasvaneet sekä niitä koskeva infomateriaali kehittynyt jo muutaman vuosikymmenen alan.  Vuonna 2018 puistoon rakennettiin esteetön polku ja puulajeja koskeva infomateriaali muunnettiin digitaaliseen muotoon.

Tuomarniemen arboretumin lajiesittelyt ovat laatineet Jorma Toopakka ja Jorma Tukeva Ähtärin Sedusta. Sedun maarakennusalan opiskelijat avustivat esteettömän puistopolun rakentamisessa ja liiketalouden opiskelijat infomateriaalin tallentamisessa digitaaliseen muotoon. Puulajipuiston toteutusta on tukenut Leader-ryhmä Kuudestaan ry Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.

Käyntiosoite: Tuomarniemen puulajipuisto, Tuomarniementie 55, 63700 Ähtäri

 

Lajiesittelymme sinulle, ole hyvä!

Puulajipuiston esittelyt etenevät reitin mukaisesti numeroidussa järjestyksessä. Voit hyödyntää myös seuraavia lajiluetteloita: