Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Glehninkuusi

Picea glehnii
Glehninkuusi.jpgKasvitieteilijä Peter von Glehnin mukaan nimetty Glehninkuusi kasvaa Hokkaidolla, Sahalinin eteläpuoliskossa ja eteläisillä Kurileilla. Se on mereiseen ilmastoon sopeutunut puu, joka lähtee keväällä kasvuun myöhällä, joten sen vuosikasvu on suojassa keväthalloilta.
Oksiston rakenne on kaunis, latvuksesta hillitysti yläviisto itäaasialaisten puiden tapaan ja lyhyistä, tumman- ja aavistuksen sinertävänvihreistä neulasista muodostuva latvus on tiheä ja tuuhea. Rungot ovat järeitä ja kauniin punertavanruskeita. Luontaisilla kasvupaikoillaan se on pioneeripuu, joka voi olla esimerkiksi hakkuuaukion tai metsäpalon jättämän aukon ensimmäinen puulaji.  Glehninkuusi kasvaa 5-20 metriä korkeaksi, joskus jopa 30-metriseksi.
Suomenkielinen nimi:  Glehninkuusi
Heimo:  Pinaceae
Suku:  Picea
Laji:  glehnii
Koko:  15–25 m.
Kotipaikka:  Itä-Aasian saaret Etelä-Sahalin, Hokkaido ja Pohjois-Honshu.
Kuvaus:  Kauniin kartiomainen havupuu, jonka neulaset ovat lyhyet ja tummanvihreät ja lehvästö tuuhea. Pienet kävyt 3–5,5 cm.
Kasvupaikka:  Aurinkoinen–puolivarjoinen, keski–runsasravinteinen, tuore kasvupaikka. Sietää myös kalkkipitoista maata, ei ole herkkä halloille.
Menestyminen:  Vyöhykkeet I–IV.
 

Katso myös