• Lisää kontrastia
 • Hae koulutusta
  Valitse ajankohta
  Alkaen:
  Päättyen:
  Valitse

  Idänvirpiangervo

  Spiraca chamaedryfolia
  Idänvirpiangervo-kukinto.jpgPensasangervojen sukuun kuuluu n. 80 matalaa pensaslajia, joista Suomessa koristepensaina tavataan noin 20 lajia sekä lukuisia hybridejä. Suku jaetaan kolmeen sektioon kukinnon perusteella: morsius-, ruusu- ja pajuangervot. Idänvirpiangervo kuuluu ensin mainittuun ryhmään. Lajin luontainen levinneisyysalue jakautuu kahteen osaan: Keski- ja Kaakkois-Eurooppaan sekä Aasian sisäosiin.

  Idänvirpiangervo on 0,5–2 metriä korkea tiheäversoinen ja kaarevahaarainen pensas, joka kasvattaa maarönsyjä. Sen versojen latvat ovat hieman kaarevat ja polvekkeisesti mutkaiset. Lehdet ovat puikeat, kantapuolelta ehytlaitaiset ja kärkiosasta syvään toiskertaan sahalaitaiset. Kukinnot ovat haaran päällä. Valkoiset kukat ovat noin 4 cm leveässä viuhkossa. Keltainen syysväritys.

  Pensasangervot ovat hyvin käyttökelpoisia ja suosittuja koristepensaita. Kasvualustan suhteen ne ovat melko vaatimattomia, mutta kukkivat parhaiten aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Ne soveltuvat yksittäispensaiksi, pensasryhmiksi ja pensasaidoiksi.
  Suomenkielinen nimi:  Idänvirpiangervo
  Heimo: 
  Rosaceae
  Suku: 
  Spiraca
  Laji: 
  chamaedryfolia
  Koko: 
  0,5–2 m.
  Kotipaikka: 
  Keski- ja Kaakkois-Eurooppa sekä Aasian sisäosat.
  Kuvaus: 
  Tiheäversoinen koristepensas. Valkoiset kukat noin 4 cm viuhkoissa.
  Kasvupaikka: 
  Aurinko–puolivarjo. Melko vaatimaton kasvupaikan suhteen, mutta rehevällä paikalla kasvu ja leviäminen on nopeampaa.
  Menestyminen: 
  Vyöhykkeet I–VII.