Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Vanha Oppilasasuntola

Tällä paikalla sijainnut asuntolarakennus paloi vuonna 1913. Seuraavana keväänä huhtikuun lopulla alkoivat uuden asuntolan rakennustyöt lääninarkkitehti A. W: Stenforsin valvonnassa ja Karl Sandelinin johdolla. Stenfors oli luonnostellut rakennuksen piirustukset. Arkkitehti E.A. Krank viimeisteli piirustukset. Rakennus valmistui joulukuun loppuun mennessä laudoitusta ja maalausta vaille valmiiksi.

Asuntolarakennuksessa oli kaksi neljän oppilaan huonetta, kaksi kolmen oppilaan huonetta ja kahdeksan kahden oppilaan huonetta, sairastupa eri sisäänkäynnillä, tulenkestävä vaatteiden ja saappaiden kuivaushuone ja kokoussali eli lukutupa.

Uusi asuntola valmistui 1970 -luvun alussa. Silloin tämä rakennus jäi väliaikaisesti ilman käyttöä, kunnes 1980 Tuomarniemellä alkanut metsätalouden perustutkinto- ja metsuriopetus siirtyivät rakennukseen. Kun ammattikorkeakoulun metsäalan yksikkö siirtyi Tuomarniemeltä 2010 -luvulla Seinäjoelle tämä rakennus jäi tyhjäksi, sillä metsätalouden perustutkintokoulutus siirtyi päärakennukseen.

Kuva: Tauno Rostin kokoelma
(Kuva: Tauno Rostin kokoelma)

 

Vanha oppilasasuntola lokakuussa 2018. Kuva: Jorma Toopakka
Vanha oppilasasuntola lokakuussa 2018 (Kuva: Jorma Toopakka)