Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään jo neljättä kertaa 5.-11.10.2020.

Oppisopimus on toimiva keino rekrytoida työntekijöitä tai kouluttaa nykyistä henkilöstöä. Kouluttamalla työntekijän työpaikalla saat tarpeeseesi sopivinta osaamista nopeasti ja maksutta. Tutkinnot ovat tuhansien eurojen arvoisia, mutta työnantajana maksat vain palkkakulut.

Nykyisen henkilökunnan kouluttaminen oppisopimuksella on investointi tulevaan, sillä koulutettu ja osaava henkilökunta auttaa yritystäsi menestymään. Oppisopimusta voidaan hyödyntää myös pk-yritysten omistajavaihdoksen tukena ja yrittäjän kouluttautumisessa.

Oppisopimus perustuu aina työsuhteeseen. Sen tavoitteena voi olla koko tutkinto tai se voidaan solmia lyhyempikestoisena, esimerkiksi yksittäiseen tutkinnon osaan tähtäävänä. Huom. Myös kesätöihin tulevalle opiskelijalle on mahdollista tehdä oppisopimus kesätyön ajaksi, jos oppisopimuksen edellytykset (https://www.sedu.fi/fi/Tyoelamalle/Oppisopimus/Tyonantaja-sitoutuu) täyttyvät. Työnantajana saat motivoituneen ja sitoutuneen opiskelijan, jonka opinnot etenevät myös kesätyön aikana ja hän valmistuu nopeammin.

Oppisopimuksen tavoitteena voi olla koko tutkinto tai se voidaan solmia lyhyempikestoisena, esimerkiksi yksittäiseen tutkinnon osaan tähtäävänä. Oppisopimus perustuu aina työsuhteeseen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää: Työelämäpalvelut, oppisopimus, s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627

HUOM. Koronavirus vaikuttaa myös oppisopimusopiskeluun

Sedussa on linjattu OKM:n suositusten mukaisesti niin, että työpaikoilla oppimista (oppisopimus ja koulutussopimus) ja näyttöjä jatketaan työpaikan ohjeistuksen mukaan, jos se suinkin on mahdollista ja työympäristö on turvallinen.

Oppisopimuksen ja oppisopimuskoulutuksen järjestämistä koskevan sopimuksen purkamisessa sekä oppisopimuskoulutuksen keskeytymisessä noudatetaan poikkeusoloissakin ammatillisen koulutuksen lain 75 §:n säännöksiä. Koska oppisopimus on määräaikainen, kirjallinen työsopimus opiskelijan ja työnantajan välillä, ei oppisopimusopiskelijaa lähtökohtaisesti voida lomauttaa, ellei tällä ole alla vakituista työsopimusta tai ellei tämä työskentele vakituisen työntekijän sijaisena.

Oppisopimuksen väliaikainen keskeyttäminen on kuitenkin mahdollista, koska kyseessä on opiskelijan ja työnantajan välinen sopimusasia. Jos koko henkilöstö lomautetaan ja firma suljetaan väliaikaisesti, on työpaikalla oppiminen käytännössä mahdotonta. Tällöin Sedussa pyritään järjestämään opiskelijalle mahdollisuus jatkaa opintojaan esimerkiksi etäopiskelua hyödyntämällä, jotta valmistuminen ei lykkääntyisi ja opinnot etenisivät. Näytöt on väliaikaisesti mahdollista organisoida myös simuloituina oppilaitoksessa.

Hallitus valmistelee esitystä, jossa työttömyysturvalakiin tehdään määräaikainen muutos. Esityksen mukaan lomautettu voisi jatkaa opintojaan menettämättä työttömyysturvaa, jos lomautus on alkanut 16.3. tai sen jälkeen.

Lisätietoja: yrityspalvelupäällikkö Satu Ahopelto, p. 040 868 0800, s-posti: satu.ahopelto@sedu.fi.