Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Työelämä ja sen vaatimat taidot muuttuvat nopeasti, joten työnantajan kannattaa huolehtia siitä, että oma ja henkilöstön osaaminen on ajan tasalla. Oppisopimuksella työnantaja voi rekrytoida ja täsmäkouluttaa uusia työntekijöitä ja vahvistaa nykyisen henkilöstön osaamista. Tutkintokoulutusten arvo on tuhansia euroja / opiskelija, mutta Sedun oppisopimuskoulutuksessa työnantaja maksaa vain palkkakulut. Moni työnantaja kokee myös, että oppisopimuskoulutus motivoi työntekijöitä ja lisää sitoutumisen astetta.

Edut ja hyödyt

Ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö ei edellytä koulutuskorvauksen maksamista, mutta Sedu maksaa työnantajalle oppisopimusajalta koulutuskorvausta harkinnan mukaan. Koulutuskorvauksen suuruus riippuu suoritettavasta tutkintotasosta ja koulutuksen muista kustannuksista. Pääsääntöisesti maksamme koulutuskorvauksia seuraavasti:

Perustutkinnoissa koulutuskorvaus on useimmiten 120 €/kk.

Ammattitutkinnoissa koulutuskorvaus on 40 €/kk

Erikoisammattitutkinnoissa (vain rekrytointitilanteissa) koulutuskorvaus on 20 €/kk

Yrittäjän mentorille maksetaan koulutuskorvausta 50 €/kk

Huom. Koulutuskorvausta ei makseta alle kuukauden pituisista oppisopimuksista.

Palkkatuesta päättää TE-toimisto

Työnantajan on mahdollista hakea palkkatukea oppisopimustyöntekijän palkkaamiseen, mikäli oppisopimussuhteeseen palkataan työtön työnhakija.

Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää käytettävissään olevien määrärahojen puitteissa.

Työnhakijalla tulee olla TE-toimiston edellyttämä kouluttautumissuunnitelma. Palkkatukea ei voida myöntää, mikäli työnantajalla on hoitamattomia verovelkoja tai muita työnantajavelvoitteita. Palkkatuki on 30-50 % palkasta riippuen oppisopimusaikaa edeltävän työttömyyden kestosta.

Työnantaja hakee palkkatuen itse. Palkkatuesta päättää aina paikallinen TE-toimisto. Palkkatukipäätöksen käsittelyyn on varattava aikaa 10 arkipäivää.

 Seinäjoen TE-toimisto palvelee osoitteessa Valtionkatu 1 (Matkakeskus), p. 029 504 6510  (työnantaja-asiakkaat).

Lisätietoa palkkatuesta