Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Yksikin uusi työntekijä on yrittäjälle työvoitto

Yrityksien haasteena tällä hetkellä on saada osaavaa, omaan yritykseen sopivaa työvoimaa. Tätä varten on suunniteltu RekryKoulutus, joka toimii väylänä rekrytoida yksi tai useampi työntekijä. Yrityksen osuus koulutuksen kokonaiskustannuksista on vain 30 %.

-Koulutus on yksilöllistä ja lähtee yrityksen tarpeista, kertoo Sedun opettaja Petteri Kokko. Kouluttaa voi yhden tai useamman työntekijän mille alalle tahansa. Suomessa on työttömiä työnhakijoita joiden osaaminen voi olla pienestä kiinni työllistymistä ajatellen. Tätä osaamisvajetta Sedu paikkaa omalta osaltaan ja haluaa auttaa yrityksiä työvoimapulassa.

Miten yritys pääsee alkuun

-Kun työntekijää tarvitaan, yritys pääsee alkuun ottamalla yhteyttä meihin tai TE-palveluihin, kertoo Sedun opettaja Merja Kaateikko.  Tarvittaessa TE-toimisto avaa koulutuspaikan te-palvelut.fi -sivustolle, ja Sedu ja TE-palvelut avustavat rekrytointi-prosessissa. Yritys valitsee itse, kenet kouluttaa uudeksi työntekijäkseen.  Me voimme auttaa henkilön etsimisessä ja haastatteluissa. Jos yrityksellä on jo henkilö valmiiksi tiedossa, TE-toimiston kautta selvitämme, onko hänellä mahdollisuus lähteä koulutukseen mukaan. Valinnan jälkeen koulutussuunnitelma räätälöidään opiskelijan ja yrityksen tarpeiden mukaan. Suunnitelma sisältää noin 30 % lähiopetusta tai lisä- ja täydennyskoulutusta. Loput 70 % on yrityksessä tapahtuvaa oppimista.

-Osaajia yrityksiin koulutus on nopea tapa kouluttaa uusi työntekijä yritykselle, kertoo Kokko. Koulutuksen maksimikesto on noin viisi kuukautta, ja tämän ajan koulutettava on Sedun opiskelija. Sedu vastaa opiskelijan koulutuksesta, ja yritykselle ei tule kustannuksia koulutuksesta. Koulutuksen maksimikesto voi olla viisi kuukautta, mutta koulutuksen kesto määritellään tapauskohtaisesti.

-Meillä on aina tavoitteena rakentaa koulutussuunnitelmat niin, että opiskelija työllistyy yritykseen koulutuksen jälkeen. Koulutus alkaa yhden kuukauden orientaatiojaksolla, jonka aikana yritys ja opiskelija tekevät päätöksen siitä, onko valinta osunut oikeaan.