Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Oppisopimus istuu Arelle hyvin

Kesäoppisopimuksesta hyvä lähteä liikkeelle

-Oppisopimus istuu meille oikein hyvin, kertoo Are Oy:n aluejohtaja Jani Rintala Seinäjoelta. Viime kesänä solmittiin kuuden viikon kesäoppisopimus Sedun ja Leevi Rintalan kanssa. Siitä Leevi siirtyi suorittamaan tutkinnon loppuun kokonaan oppisopimuksella. Kesäoppisopimus on hyvä aika näyttää osaamistaan ja saada uusia työntekijöitä. Työelämävalmiuksia ei nuorilla välttämättä ole, joten tämä on hyvä keino oppia. Leevin lisäksi meillä on kolme muuta työntekijää oppisopimuksella. Yksi suorittaa asennusmestaritutkintoa, toinen opiskelee sähköasentajaksi ja kolmas kylmälaiteasentajaksi. Oppisopimus on myös loistava tapa päivittää jo työssä olevien ammattitaitoa.

-Leevin aloittaessa työt asentajia ei ollut riittävästi ja kiire oli kova, kertoo Leevin työpaikkaohjaajana toimiva Aren palvelupäällikkö Andreas Ollila. Apukäsiä tarvittiin sähköpuolelle nopeasti ja Leevin tulo helpotti tilannetta.

Kesäoppisopimus nopeuttaa valmistumista

–Asioita oppii paremmin käytännössä töitä tekemällä, tuumaa Leevi Rintala. Kesäoppisopimuksen etuna on opintojen edistyminen kesätyön ohella. Se nopeuttaa valmistumistakin. Suoritan Sedussa sähkö- ja automaatioasentajan perustutkintoa ja valmistun vuoden lopussa. Teen turvapuolen hommia, asennuksia, huolto- ja sähkötöitä. Nyt teen kuukauden ajan töitä Atrialla, jossa perehdyn teollisuusalan sähkötöihin.

-Isossa luokassa ei pysty aina keskittymään ja työmaalla saa heti avun. Perjantaisin käyn Sedussa opiskelemassa asennusta ja asioita käydään nopeammin läpi. Valmistumiseni jälkeen ajattelin tehdä hetken töitä, jonka jälkeen armeijaan ja sitten jatkaa opintoja.

-Suorittamalla opiskelun oppisopimuksella pitää olla intoa ja halua oppia, miettii Leevi Rintala. –Ja oma-aloitteisuutta, koska teoriaopiskelu jää tehtäväksi omatoimisesti, lisää Ollila.

Palkka sitouttaa oppisopimustyöntekijää

-Tulevaisuuden työntekijät tulevat ammattikouluista, miettii Ollilla. Me pyrimme työllistämään ne, jotka osoittavat kykynsä koulutussopimusjakson aikana. Se on vähän niin kuin näytön paikka. Tärkeintä on halukkuus tehdä ja oppia. Oppisopimus on hyvä konsti ottaa uusia ihmisiä töihin, samalla ihminen kasvaa työympäristöönsä. Ammattitaitoisista työntekijöistä on kova pula. Kun oppisopimusopiskelijalle maksetaan palkkaa, hän sitoutuu yritykseen ihan eri lailla. Työntekijämme ottavat mielellään työelämässä oppijoita mukaansa urakkatyömaalle. Heistä on hyvä apu. Se vaikuttaa myös rahallisesti.

-Rohkeasti ja aktiivisesti yhteyttä siihen yritykseen, mihin haluat töihin, kehottaa Ollila opiskelijoita. Käy tai soita heti, kun olet saanut tiedon koulutussopimusjaksosta. Jos opettaja soittaa oppilaan puolesta, niin se ei anna hyvää kuvaa. Me pyrimme ottamaan innokkaita kavereita töihin.

-Meillä on kiistatta tämän alueen parhaat työntekijät, kehaisee Ollila. Se on meidän suurin valttimme. Meiltä saa kaikkea.

Oppisopimusopiskelija maksaa palkkansa työllään

-Vaikka koulutuskorvaus työnantajalle on pieni, niin oppisopimustyöntekijän työtunteja pystyy laskuttamaan, miettii Rintala, näin he tavallaan maksavat itse itsensä työtä tekemällä.

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo

Are on Suomen suurin talotekniikka alan perheyritys. Arella on toimipaikkoja yhteensä 32 Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Are Oy työllistää 3600 talotekniikka-alan ammattilaista. Are tarjoaa palvelujaan kiinteistön koko elinkaarelle talotekniikkaurakoinnista, ylläpitoon ja huoltoon, modernisointiin ja korjausrakentamiseen. Liikevaihto on vuositasolla noin 500 milj. euroa.

Kiinnostaako oppisopimus? Lue lisää!

Juttu kirjoitettu 2019
kesäoppisopimus edistää opintoja_700x590px.jpg
are.JPG
Are_tunnus+lause_RGB[1].jpg