Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

FINN-POWER JA SEDU ALOITTIVAT UUDENTYYPPISEN YHTEISTYÖN

 

-Finn-Powerin henkilöstöä koulutetaan jatkossa myös Sedun tiloissa, kertoo Jussi Koivula, Manager, on-site operations, Finn-Powerilta.

Finn-Power Oy:n operatiivinen johtaja Jarmo Mursula toteaa, että levytyökeskusjärjestelmä tarvittavine työkaluineen ja ohjelmistoineen asennetaan parasta aikaa. Koneen asentaminen ja käyttöönotto kestää 4–5 viikkoa.

-Yhteistyö Finn-Powerin kanssa antaa Sedulle mahtavat puitteet toteuttaa koulutusta uusimmalla teknologialla. Alan yritykset ovat jo pitkään toivoneet levytyötekniikan koulutuksia ja laser-koulutusta esimerkiksi rekrytointikoulutuksien yhteydessä. Tällä laitteistolla pystymme toteuttamaan Suomen parasta koulutusta tiiviissä yhteistyössä laitteiston valmistajan kanssa. Kehitämme yhteistyötä Finn-Powerin kanssa pitkäjänteisesti ja tavoitteenamme on toimia heidän koulutuskumppaninaan uudella tasolla, Sedu Education Oy:n liiketoimintapäällikkö Joona Aro sanoo.

WIN-WIN

-Onhan tämä uusi avaus yhteistyöstä. Pystymme jatkossa hyödyntämään Sedunkin koulutustiloja ja laajentamaan koulutusmahdollisuuksia esim. huoltohenkilöstön kouluttamiseen. Lisäksi saamme koulun kautta valmistuneista opiskelijoista uusia osaajia, jotka ovat jo perehtyneet meidän teknologiaamme, Jussi Koivula kertoo.

-Levyntyöstökeskuksen myötä kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoilla on ammatillisessa koulutuksessa vielä enemmän mahdollisuuksia, ja Sedu pystyy kouluttamaan alueelle uudenlaisia osaajia. Ehdottomasti koulutuksen taso nousee, ja jatkossa Sedusta valmistuvilla on vahvaa automaatio-osaamista. Tiivis yhteistyö johtavan toimijan kanssa pitää meidät alan kehityksessä koko ajan mukana, painottaa Sedun vararehtori Pasi Artikainen.

YHDISTELMÄKONE NOSTAA SEDUN KOULUTUSTASOA

Rastaantaipaleelle tulee Finn-Powerin valmistama Combi Genius -yhdistelmäkone, jossa ohutlevyjä lastataan ja puretaan, lävistetään ja laserleikataan. Automaatiota on paljon, ja sen ympärille saadaan luotua toiminnot modernin tehtaan tapaan.

-Sedun opettajat koulutetaan ensin. Kaksi opettajaa kantaa päävastuun ja heidät perehdytetään niin pitkälle, että tarpeen tullen he voisivat kouluttaa myös Finn-Powerin huoltohenkilöstöä, Pasi Artikainen kertoo.

Yhdistelmäkonetta ei käytetä tuotantoon vaan koulutukseen, ja opiskelijat voivat tehdä harjoitustöitä ja yksittäisiä asiakastöitä.

Sedussa kehitetään kone- ja tuotantotekniikan opettajien ohutlevytekniikan ja PrimaPowerin järjestelmien osaamista pitkäjänteisesti yhteistyössä Finn-Power Oy:n kanssa. Sedun opettajat ovat kasvattaneet koko ajan osaamistaan mm. työelämäjaksoilla, ja nyt Finn-Power tarjoaa opettajille vielä laajan ja korkeatasoisen valmistajan koulutuksen.

FINN-POWER OY JA PRIMA POWER

Finn-Power Oy on osa italialaista Prima Industrie -konsernia ja sen Prima Power -työstökonedivisioonaa. Yrityksen valmistamat levyntyöstökoneet tunnetaan nimellä Prima Power. Finn-Powerilla on Suomessa 400 ja koko Prima Industrie -konsernissa maailmanlaajuisesti 1900 työntekijää. Seinäjoella on yksi konsernin kahdeksasta valmistusyksiköstä, joista muut sijaitsevat Italiassa, Kiinassa ja USA:ssa.

KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKKAA SEDUSSA

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu on yli 5000 opiskelijan ja 600 tekijän yhteisö. Kokonaisopiskelijavirta on vuosittain yli 10 000. Sedussa tutkinnon suorittaa vuosittain yli 2000 osaajaa ja ammattilaista. Sedun toimipisteet sijaitsevat Ilmajoella, Kurikassa, Lapualla, Seinäjoella, Vaasassa ja Ähtärissä. Kone- ja tuotantotekniikan koulutusta Sedulla on Seinäjoen lisäksi Lapualla ja Ähtärissä, sähkö- ja automaatioalan koulutusta näiden lisäksi Kurikassa. Tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi Sedu tarjoaa alueen yrityksille tärkeää lisä- ja täydennyskoulutusta.

Alkavat koulutukset

Finn-Power Oy:n Jarmo Mursula ja Jussi Koivula tapasivat Sedun opettaja Olli Janhusen nyt Combi Geniuksen ääressä Rastaantaipaleella.