Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Uudelleen kouluttautuminen kannattaa

Hyppy työnjohtajan rooliin

Kristian Rintaluoman elämä mullistui muutama vuosi sitten, kun hän joutui selkäleikkaukseen. Tämä merkitsi sitä, että hän ei voisi jatkaa entisessä työssään maarakennusalalla, kaivinkoneenkuljettajana.

Onneksi Kristianin työnantaja Maanrakennus Mäki-Kala Oy oli sitoutunut työntekijäänsä ja halusi pitää hyvästä työntekijästä kiinni. Kristian päätyi selkäleikkauksen myötä koulutukseen. - Vakuutusyhtiö Elo antoi kriteerit koulutukselle ja Barona löysi niiden avulla Esimiesareenan, Kristian kertoo asioiden etenemisestä.

”Sain elämäni ensimmäisen ammatin”


- Lähdin suorittamaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa ja opiskelemaan työnjohtajaksi. Sain sitä kautta elämäni ensimmäisen ammatin, Kristian sanoo tyytyväisenä.

- Kristianilla on pitkä käytännön työkokemus alalta ja mm. se tekee hänestä hyvän työnjohtajan tällä alalla, yrittäjä Matti Mäki-Kala Maanrakennus Mäki-Kala Oy:stä kertoo. – Lisäksi hän on rehellinen, tarttuu asioihin ja osaa ratkaista ongelmatilanteita. Kristian keksii aina asioissa kultaisen keskitien, mikä sujuvoittaa työn tekoa, Mäki-Kala kehuu työntekijäänsä.

Miltä 25 vuotta työelämässä olleesta tuntui lähteä opiskelemaan? – Kyllähän se alussa oli hankalaa, mutta lähti sujumaan, Kristian kertoo. Opintoihin sisältyi 10 teoriajaksoa ja osa opinnoista tehtiin omassa työpaikassa. – Opintoihin kuuluvat tehtävät sai hyvin limitettyä omaan työhön.


”Kristianin koulutuksesta oli hyötyä meille molemmille”


- Yrittäjän näkökulmasta tämä on tosi hyvä koulutus, Matti Mäki-Kala kertoo. - Alamme on muuttunut viime vuosina rajusti mm. 3D-mittalaitteiden käyttöön oton myötä ja Kristian pääsi koulutuksen aikana perehtymään myös niihin.

Vajaa 10 työntekijää työllistävä Maanrakennus Mäki-Kala Oy on 1980-luvulla perustettu perheyritys, josta tehtiin osakeyhtiö vuonna 2004. Matti Mäki-Kala edustaa yrityksessä toista sukupolvea. – Tämä ala on vaativa ja muuttuu koko ajan. Koen, että Kristianin koulutuksesta oli tässäkin mielessä hyötyä meille molemmille, Mäki-Kala toteaa tyytyväisenä.

Miten yrittäjä ehtii ja pystyy antamaan hyvän työntekijänsä mukaan koulutukseen? – Koulutus oli tosi hyvin suunniteltu etukäteen. Annan myös joustavuudesta Sedulle täydet pisteet. Arvosteluiden tekemiseen oli riittävästi aikaa. Saimme myös hyvin soviteltua Kristianin opinnot suhteessa työaikaan ja päällekkäisyydet sovittua, Matti Mäki-Kala kertoo. – Koulutus on ollut meille pelkkää plussaa, hän summaa.


Tutustu esimiestyö- ja johtamiskoulutuksiimme

Kristian_Rintaluoma_2_700x590.jpg
Maarakennus_Mäkikala_700x590.jpg
Matti_MäkiKala_700x590.jpg
Taustalla näkyvä massiivinen Ideapark Seinäjoen työmaa on työllistänyt Maanrakennus Mäki-Kala Oy:tä.