Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Työvoiman saanti on ollut isännöintialalla valtakunnallisesti haastavaa. Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n yrittäjät Satu ja Mika Pouttu – alan pitkän linjan konkarit – suosittelevat oppisopimusta rekrytointikeinona.

- Tämä on hyvä tapa saada alalle porukkaa, Satu kehuu. – Oppisopimuksen kautta oppii asiat käytännössä, mikä on hyvä asia. Samalla pääsee heti soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Oppisopimuksen joustavuus on lisääntynyt, ja opiskelijan on nyt mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia. Opinnoissa otetaan edelleen myös huomioon opiskelijan aikaisempi osaaminen. – On hyvä, että opiskelijan täytyy opiskella vain se, mitä hän ei osaa, Satu toteaa.

Satu ja Mika Pouttu toimivat työpaikkaohjaajina Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n oppisopimusopiskelijoille. – Kyllä opiskelijalla pitää olla oikeasti sellainen henkilö, joka jaksaa panostaa ohjaamiseen ja jaksaa neuvoa, Satu sanoo.

Motivaattorina ohjaamiseen toimii molemminpuolinen hyöty. – Teemme isännöintiä hieman eri tavalla, mitä muut tekevät, Mika kertoo. – Oppisopimuksen avulla saamme koulutettua työntekijöistä juuri sellaisia, mitä haluamme ja tarvitsemme.


Hyvä isännöitsijä on asiakaspalvelun superammattilainen


Satu ja Mika Poutulla on yhteenlaskettuna 65 vuoden kokemus isännöintialalta. – Olen ollut käytännössä koko elämäni tällä alalla, Satu Pouttu kertoo. – Olen kasvanut tähän.

Yrittäjäpariskunnan kertoessa työstään, käy ilmi, että isännöitsijän työ on hyvin monipuolista. Ihmisiä kohdataan monenlaisissa tilanteissa, mikä antaa paljon, mutta on myös vaativaa. – Tämä ei sovi kaikille, pitää olla tietynlainen hulluus, että tällä alalla pärjää, Mika Pouttu toteaa.

Isännöitsijän päivän pituus vaihtelee. – Periaatteessa voin itse suunnitella aikatauluni, mikä luo tiettyä vapautta, Satu kertoo. – Toisaalta saattaa tulla puhelu, joka laittaa koko viikon aikataulun uusiksi. Tässä hommassa pitää olla hyvä organisoimaan ja osata joustaa sekä priorisoida.

Asiakaspalvelu on kuitenkin ykkösasia – toiminnan keskiössä on ihminen. – Teemme isännöitsijän töitä, mutta välillä myös ”psykologin” ja jopa ”lääkärin” hommia. Kerrankin ohjasimme erään asiakkaan laitattamaan sydämen tahdistimen. Jälkeenpäin hän kiitti ja sanoi, että pelastimme hänen henkensä, Mika muistelee.

Mika_ja_Satu_Pouttu_seisovat.jpg
Seinäjoen Isännöintikulma Oy:n yrittäjät Mika ja Satu Pouttu ovat tyytyväisiä oppisopimukseen rekrytointikeinona: - Saamme koulutettua juuri sellaisia työntekijöitä, mitä tarvitsemme.