Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Jari Ruha oy:lle uusi työntekijä Osaajia yrityksiin –rekrykoulutuksen kautta

Koulutus on yrittäjän kannalta taloudellisesti hyvä asia

 

-On ensi arvoisen tärkeää, että yrityksillä on mahdollisuus saada tukea ja lisätyökaluja rekrytointivaiheessa, koska aikaa menee aluksi uuden työntekijän kouluttamiseen, sanoo IKH Ähtärin kauppias Jari Ruha. Kukaan ei pysty ansaitsemaan heti palkkaansa, jos ala ei ole ennestään tuttu. Osaajia yrityksiin –rekrykoulutus on yrittäjän kannalta taloudellisesti hyvä asia ja on hienoa, että tällainen mahdollisuus on olemassa.

-Sain yhteydenoton TE-palveluista ja he tarjosivat meille hakijoita myyjän tehtävään. Valitsimme hakijoista juuri Jarkon, koska hänellä on oikea asenne ja halu oppia uutta. Koska Jarkolle ala ei ollut tuttu, lähdimme kouluttamaan häntä alusta asti. Tällä alalla tuotteista todella paljon ja sanoinkin Jarkolle, että jos vähänkin rupeaa hirvittämään miten paljon pitää oppia, niin ei kannata tähän koulutukseen huvikseen lähteä. Tämä ala ei ole mikään helppo rasti.

 

Liiketoiminnan ammattitutkinto suoritettuna

- Toimin IKH:lla nyt myyjän tehtävissä, kertoo Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittanut ähtäriläinen Jarkko Mäkipelto. Koulutus tapahtui suurimmaksi osaksi täällä työpaikalla ja Sedussa Seinäjoella kävin muutamia lähipäiviä. Opiskelu työn ohessa oli hyvin järjestetty ja opettajat olivat minulle ennestään tuttuja, joten kaikki sujui hyvin. Koulutuksesta sain vahvistusta Jarin opettamiin asioihin. Myös näyttö arvioitiin täällä työpaikalla. Asiakaspalvelutyötä on mukava tehdä ja olen opetellut vähän kaikkea ja erityisesti hydrauliikkapuolta. Myyjän työ on sinänsä tuttua, koska aikaisemmin olen ollut töissä huonekalumyymälässä.

 

Uusien tuotteiden tulva vaatii jatkuvaa koulutusta

-Tuotetietous on tämän päivän avainsana myynnissä, miettii Ruha. Se vaatii jatkuvaa koulutusta, kun koko ajan tulee uusia tuotteita. Meillä on neljä myyjää töissä ja jokaisen pitää periaatteessa osata kaikesta vähän kaikkea. Toki myyjämme ovat myös erikoistuneet eri osa-alueisiin. Aina ei kuitenkaan voi tietää ihan kaikkea. Silloin myyjä lupaa selvittää asian. Se on sitä hyvää asiakaspalvelua.

 

IKH - aidosti asiantuntevaa palvelua

-IKH Ähtärissä on kauppaa tehty jo 20 vuotta, kertoo Ruha. Pääasiassa työkalu- ja varaosakauppaa. Asiakkaat ovat hintatietoisia ja sekä suomalainen että ulkomaalainen nettikauppa on mullistanut perinteistä kaupan käyntiä. Uskon kuitenkin, että kivijalkakauppiaita tarvitaan tulevaisuudessakin. Ihmiset kaipaavat palvelua. Nettiostamisessa on myös omat riskinsä ja reklamaation teossa on omat juttunsa. Me pyrimme hoitamaan reklamaatiot aina mahdollisimman hyvin. Meiltä saa aidosti asiantuntevaa palvelua.

Sinunkin yritykseen osaajia

Liiketoiminta ja yrittäjyys -koulutukset