Työnantaja saa tarpeeseen koulutetun hyvän työntekijän

 
Oppisopimus on hyvä väline kouluttaa työntekijöitä, sanoo Juustoportin henkilöstöpäällikkö Aki Sundell. Se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää työelämän ja opinnot. Oppisopimuksella kouluttautuva haluaa lähtökohtaisesti kouluttautua – motivaatio on siis kohdallaan. Työnantaja saa lopputuloksena itselleen tarpeeseen koulutetun hyvän työntekijän. Sedussa tutkintovaihtoehtoja on paljon tarjolla ja niistä löytyy moniin tarpeisiin sopiva ratkaisu. Kokonaisuus palkitsee parhaimmillaan kaikkia osapuolia. Juustoportin oma Trainee-ohjelma koostuu pääsääntöisesti oppisopimuksen ja yrityksen räätälöimien koulutusten kokonaisuuksista. Tähän kuuluu tärkeänä osana koulutukseen liittyvissä työtehtävissä työskentely ja niissä oppiminen.

Työ ja opiskelu täydentävät toisiaan

- Oppisopimusopiskelu on hyvä tapana edetä urallaan työn ohessa, miettii tuotannosta esimiestehtäviin siirtynyt jalasjärveläinen Jarkko Hautaniemi. Tuotannossa olen tehnyt monia vuosia laaja-alaisesti eri tehtäviä. Vaikka olin jo siirtynyt esimiestehtäviin aloittaessani opiskelun, työ ja opiskelu täydensivät hyvin toisiaan. Juustoportin uutuustuotteita ovat kaurajuomat, joidenka tuotantosuunnittelusta vastaan, kertoo Hautaniemi, joka suoritti Sedussa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

Oppisopimus järkeistää opintoja

Laihialainen Jukka Peltonen on jatkanut edellisessä työpaikassa aloittamiansa opintoja siirtyessään töihin esimiestehtäviin Juustoportille. - Oppisopimus on hyvä väylä opiskella ja se järkeistää opintoja, kun samalla voidaan ottaa huomioon työn vaatimukset, miettii Peltonen. Suoritan Teollisuusalojen työnjohdon erikoisammattitutkintoa ja opiskelu voidaan kohdentaa työnantajan tarpeiden mukaan. Osassa näytöistä olisin selvinnyt pelkällä työpohjallakin. On tärkeää saada todistus, että pystyy todentamaan virallisesti osaamisensa.

Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinnosta varmuutta esimiestyöhön
- Olen toiminut Juustoportissa kahvila-myyjänä ja välillä vuoropäällikkösijaisena lähes 30 vuotta, kertoo kihniöläinen Sirpa Toivonen. Majoitus- ja ravitsemisalan erikoisammattitutkinnon Sedussa sain valmiiksi vajaassa kahdessa vuodessa. Vaikka opiskelu on ottanut vapaapäivät, se on antanut varmuutta esimiestyöhöni. Koen opiskelun myönteisenä asiana ja olen kehottanut työkavereita lähtemään mukaan. Varsinkin kun työnantaja on hyvin koulutusmyönteinen ja tukee opiskelua.

Koulutus oli hyvä siirtymä uusiin tehtäviin

- Opiskelu avartaa, tuumaa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon oppisopimuksella Sedussa suorittanut seinäjokelainen kestojuustolan esimies Ville Kuivinen. -Opiskelun aikana suunnittelin mm. kehityshankkeen, joka toteutetaan työpaikallani. Lähipäivien aikana tutustuin muihin eri aloja edustaviin ihmisiin. On mielekästä kuulla, miten joku asia hoidetaan toisessa yrityksessä. Koulutus oli hyvä siirtymä uusiin tehtäviin ja olen saanut liitettyä hyvin toisiinsa opiskelutehtävät ja työn. Tavallaan opiskelun varjolla voi astua sisään tulevaan työhön. Minulla oli myös mentori, joka ohjasi eteenpäin. Fiilis on hyvä, kun saa käteensä todistuksen osaamisestaan.

Juustoportissa tehdään juustot sveitsiläisellä intohimolla ja perinteellä

Sveitsiläinen juustomestarikoulun rehtori käy pari kertaa vuodessa Juustoportissa tapaamassa meitä juustonvalmistajia, kertoo Kuivinen. Yhdessä käymme tärkeitä asioita läpi ja samalla saamme uusinta tietoa. Suomessa ei ole vielä mahdollisuutta valmistua juustomestariksi, joten mestaria tarvitaan tänne.

IMG_0792_netti2.jpg

Jarkko Hautaniemi ja Jukka Peltonen