Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kasvua viennistä -hankkeesta potkua E-P:n yrittäjille

-Aluksi ajattelin, että pitääkö tässä nyt vielä ’konhottaa’ ja lähteä ulkomaille, kertoo Pekka Metsäranta Neviso Oy:stä. Uusien markkina-alueiden avaamista vaati kuitenkin ohjelmistotuote, jota kukaan muu ei ole tuotteistanut. Tuotteelle Suomessa on vain yksi käyttäjä. Lähdimme mukaan hankkeeseen ja sitä kautta tavoittelemaan 100-200 potentiaalista asiakasta Euroopasta.

-Aloitimme Hampurin konferenssista, jossa esittelimme tuotteitamme noin kymmenelle yritykselle, kertoo Metsäranta. Keväällä Barcelonan konferenssissa tavoitimme jo n. 30 yritystä. Messuja edelsi hankkeen messukoulutus sekä käytännön apu hankkeen toteuttajalta Xportilta. Heiltä mukaamme lähti Mark Wiltshear, joka kontaktoi yrityksiä ennen ja jälkeen messujen. Messuilla hän konkreettisesti toi asiakkaita osastollemme. Suunnitelmallisuus on vientipyrkimyksissä kaiken a ja o. Parikin vuotta kuluu helposti, ennenkö ostoja alkaa syntyä.

-Kasvua viennistä –hankkeeseen osallistui seitsemän yritystä EP:n alueelta, kertoo Marko Luoma, Xportilta. Koulutuksissa
käsiteltiin mm. vientiin valmistautumista, miten erottua kilpailijoista ja jälleenmyyntiverkoston rakentamista. Sales Pitch-työpajassa asioita tuotteistettiin ja mietittiin mitä yritys kertoo palveluistaan.

-Pitsauksen teko selkeytti myös omia ajatuksia, miettii Metsäranta. Mark ulkopuolisena sparraajana antoi uutta 
perspektiiviä asioihin.  Jos asioita ei ole pakko tehdä, ne jäävät usein miettimättä. Tavoitimme isoja eurooppalaisia 
yrityksiä ja rahallinen panostus oli kuitenkin pieni. Toki pienestä yrityksestä on välistä vaikea irtautua opiskelemaan.

Sedu tekee hankehakemukset

-Hanke on auttanut yrityksiä, joilla on ollut vahva halu kansainvälisille markkinoille ja halu kasvaa, kertoo Luoma. Sedu hallinnoijana ja rahoittajana on tehnyt hankehakemukset ja yrityksille jäävä paperityö on ollut minimaalista. Yhteis-
ymmärryksessä olemme tehneet asioita Sedun kanssa ja meillä on samanlainen näkemys siitä, miten voimme auttaa yrityksiä. Yhteistyö on sujunut hyvin. 

Yritys on paljon vahvempi Suomen markkinoilla


-Koulutuksissa on mukana ollut hyvä porukka, jossa on jaettu rohkeasti onnistumisia ja epäonnistumisia, kertoo Luoma yritysten kuulumisia. Vertaistuki on ollut tosi tärkeä ja kun mukana on muitakin yrityksiä, se luo positiivista painetta 
tekemiseen. Samalla se on lisännyt yhteistyötä suomalais-
tenkin yritysten kanssa. Eräällä yrityksellä ei ollut suuria suunnitelmia viennin suhteen, mutta kun asioita laitettiin vientikuntoon, yritys on paljon vahvempi myös Suomen markkinoilla. 

-Teemme tiivistä yhteistyötä eteläpohjalaisten yritysten kanssa, kertoo Satu-Maarit Sivula Sedusta. Koulutamme ammattiosaajia työelämälle ja toteutamme kehittämistehtävää myös hankkeiden kautta. Kasvua viennistä EP II -hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. 

 

Neviso Oy 

Toteuttaa asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä sovelluksia ja ohjelmistoja. Neviso on Mtech Digital Solution oy:n  tytäryhtiö.


MT Xport Consultans Oy

Tarjoaa palveluita sekä kokeneille vientiyrityksille, että vientiä vasta suunnitteleville tai aloitteleville toimijoille.


Sedu

Kouluttaa ammattiosaajia työelämälle.