Kuusiolinna Terveys Oy:n esimiehille valmennusta nopeasti ja kustannustehokkaasti Sedusta

Johtamisen erikoisammattitutkinnosta varmuutta esimiestyöhön

Työnantaja tarjosi mahdollisuuden edetä uralla ja Lastensuojeluyksikkö Katajalinnan palveluvastaava Anne-Mari Saarimäki Kuusiolinnasta tarttui haasteeseen. Hän suoritti Sedussa puolessa vuodessa johtamisen erikoisammattitutkinnon. 

 -Meille tuli nopealla aikataululla tarve saada Aluehallintoviraston hyväksymä luvanvarainen pätevä esimies, kun uusi yksikkö perustettiin, kertoo Kuusiolinnan HR-asiantuntija Hannele Hannuksela. Työnantajan kannalta oli todella hyvä, että koulutus järjestyi nopeasti. Olemme siitä Sedulle kiitollisia, kuin myös Anne-Marille, joka jousti tässä tilanteessa. Tämä on kullanarvoinen asia.

-Tässä aikataulussa tutkinnon suorittaminen vaati paljon töitä ja unettomia öitä, naurahtaa Anne-Mari Saarimäki. Kaikki opinnot liittyivät työhöni ja samoin näyttöjen suorittaminen. Opiskelusta on ollut hyötyä työssäni ja olen jo laatinut ensimmäisen budjetin. Sedun Esimiesareenalta sain vapaasti valita minua kiinnostavia aiheita pakollisten rinnalle. Uskon, että opituista asioista voin ammentaa arkeen vielä jatkossakin. Aluksi hieman mietin, miten työkaverit suhtautuvat minuun ja miten saan esimiesroolin toimimaan, kun olen samasta porukasta noussut esimieheksi. Uskon kuitenkin, että koulutukseni antoi työntekijöille tunteen, että tuo on nyt koulutettu tähän hommaan ja heidän oli helpompi hyväksyä asia.

Oppisopimuksesta hyötyvät työnantaja ja työntekijä

Anne-Marin ohjaajana opiskelun ajan on toiminut Kuusiolinnan Sote-integraattori Outi Rintamäki. –Yksikkö on minulle tuttu, joten minun oli helppo toimia arvioijana, kertoo Rintamäki. Kävimme yhdessä läpi asioita kuten budjetointia, valvontakäyntejä ja muita isoja prosesseja kuten erilaisten toimintojen kilpailutuksia. Työhön vaaditaan ammatillista kasvua, jotta asioista uskaltaa kantaa vastuuta. Esimiehellä pitää olla osaamista ja se on työntekijän etu. Sedun kanssa toteutetussa koulutuksessa onnistuttiin hyvin.

-Anne-Mari suoritti tutkinnon oppisopimuksella, josta hyötyvät molemmat osapuolet, sanoo Hannuksela. Työntekijä saa tutkinnon ilmaiseksi ja työnantajalle se on myös rahallinen etu. Esimiesten kouluttaminen on meille tärkeä asia. Muutoksia tulee ja esimies on avainasemassa työn jatkuvassa kehittämisessä. Koulutus auttaa saamaan eväitä työntekijän arjen tukemiseen ja varmuutta omaan esimiestyöhön.

 

Kuusiolinna Terveys on Pihlajalinnan ja Kuusiokuntien omistama yhteisyritys, joka tuottaa alueen sosiaali- ja terveyspalvelut.

 

netti_700x590px.jpg