Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön tutkinnosta lisävirtaa työhön

Oppisopimuksella oli helppo aloittaa opiskelu

Eepeen Original Sokos Hotel Vaakunassa ja Lakeudessa työskentelevällä vastaanottopäällikkö Merja Rantalalla on pitkä työura taustalla. Silti hän innostui täydentämään osaamistaan.

-Kipinä opiskeluun syttyi, kun meillä oli oma Eepeen majoitus- ja ravintola-alan esimiehille suunnattu koulutus, kertoo Rantala. Siitä lähti ajatus, että olisi vielä kiva opiskella. Somesta löysin mainoksen Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnosta, johon pääsyvaatimuksena oli työkokemus alalta. Sitten olinkin jo mukana suorittamassa tutkintoa. Koulutus oli just eikä melkein sitä mitä pitikin ja valmistuin tammikuussa.

Koulutus Sedussa on joustavaa

Työnantajani kannusti opiskelemaan. Työntekijä voi olla uransa alussa tai vanhempi konkari, silti Eepee kannustaa itsensä kehittämiseen.  Asiat sai hyvin sovittua myös Sedun kanssa. Kun yhden teemapäivän osalta en päässytkään paikalle, niin sain tehtävillä korvattua päivän. Koulutukseen uskaltaa lähteä mukaan, kun tietää, että joustavuutta löytyy. Elämässä kun aina sattuu päällekkäisyyksiä.

-Kokonaisuus miten Sedu toteutti koulutuksen, oli hyvä. Ennen teemapäiviä tein ennakkotehtäviä aiheesta. Teemapäivän opiskelua helpotti, kun oli asioita miettinyt jo etukäteen. Valitsin 11 sellaista teemapäivää, jotka liittyivät omaan työhöni. Päivän jälkeen tehtiin laajempi jälkitehtävä. Asioita käsiteltiin laajasti ja monipuolisesti ja siitä sai hyvää oppia.

Oppisopimuksella oli helppo aloittaa opiskelu

-Koko opiskelu nivoutui omaan työhön ja oppeja on pystynyt siirtämään käytäntöön. Yksi merkittävä osa-alue oli uuden henkilön perehdyttäminen. Siihen tuli monta uutta näkökulmaa. Myös myyntibudjetin tekeminen oli tarpeellinen osio. Ajatustyötä pystyi tekemään työnohessa ja samalla keräämään opiskelumateriaalia. Opiskelu on helppoa, kun se liittyy omaan työhön. Sedun oppisopimustoimisto teki kaikki paperityöt valmiiksi, joten opiskelun aloittaminen oli helppoa. Oppisopimusopiskelu oli myös maksutonta.

-Verkostoituminen olisi ollut opiskelun lisämauste, mutta se jäi koronan vuoksi pois. Teamsin kautta kuitenkin vaihdettiin ajatuksia ja saatiin toisiltamme ideoita. Rikkautta oli se, että opiskelijat olivat eri alojen edustajia. Sain paljon uutta näkökulmaa ja lisää virtaa työhöni.

Rantala on pitkän linjan eepeeläinen

 -Tulin aikoinani taloon työharjoitteluun, siitä jatkoin kesätöihin ja sitten vakituiseksi. Alun perin olin respassa töissä ja lisäksi työskentelin myös myyntipalvelussa. Nyt toimin vastaanoton esimiehenä viidelletoista työntekijälle täällä Vaakunassa sekä myös hotelli Lakeudessa. Asiakaskohtaamiset ovat edelleen työn ykkösjuttu. Monet kohtaamiset jäävät mieleen ja on mukavaa, kun saa asiakkaan tyytyväiseksi. Työ on vaihtelevaa ja on hyvä olla töissä, kun on hyvä työnantaja.

 

Haastattelu tehty helmikuussa 2022