Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Työpaikkaohjaajakoulutuksen tavoitteena on kehittää työpaikalla tapahtuvan oppimisen laatua ja tukea työpaikkaohjaajia tärkeässä työssään. Koulutus myös tiivistää yhteistyötä työelämän ja oppilaitoksen välillä.

Valtakunnallinen ohjaan.fi-sivusto on tarkoitettu tukemaan työpaikallanne tapahtuvaa oppimista ja ohjausta. Sivuston sisältö on koottu hyödyntäen työpaikalla tapahtuvan oppimisen uusinta tutkimustietoa, ohjaajien palautteita ja työelämän hyviä ohjauskäytäntöjä. Sisältö ja materiaalit palvelevat koko ammatillista koulutusta. Järjestämme työpaikkaohjaajille sekä avoimia että työyhteisökohtaisia koulutuksia.

 

Työpaikkaohjaajakoulutuksemme sinulle juuri nyt - valitse seuraavista koulutuksista:

 

Työpaikkaohjauksen perusteet (6 h)

 

Työpaikkaohjauksen perusteet -koulutus on kohdennettu uusille työpaikkaohjaajille sekä jo pidempään työpaikkaohjaajina toimineille henkilöille, jotka haluavat kerrata asioita. Vahvistat perehdyttämisvalmiuksiasi sekä työhön opastuksen taitojasi. Edistät valmiuksiasi työelämässä oppimisen suunnittelussa ja ohjauksessa. Opit huomioimaan erilaiset oppijat sekä ohjauksen vaiheet. Kehität arviointi- ja palautteenantotaitojasi. Tutustut ohjaamasi alan/oman alasi tutkinnon perusteisiin ja näyttöihin.

Koulutus voidaan järjestää monialaisena tai tietylle alalle suunnattuna henkilöstökoulutuksena. Koulutus on osallistujille ja työantajalle maksuton. Osallistuja sopii työpaikalla mahdollisista matkakuluista. Koulutuksesta saa todistuksen.

Työpaikkaohjauksen perusteet -koulutus 22.1.2020 klo 8-14 Sedu Rastaantaival (Rastaantaival 2, Seinäjoki), tila: T112 


Työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutus (8h)


Työpaikkaohjaajan tehtävä on tärkeä. Sen menestyksekäs hoitaminen edellyttää perehtymistä työelämässä oppimisen käytäntöihin, eli suunnitteluun, toteutukseen ja osaamisen arviointiin. Ammatillisen koulutuksen lainsäädännöstä löytyy määrittely siitä, mitä työpaikkaohjauksessa tulee huomioida. Osallistumalla Työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutukseen opit mitä sinun tulee työpaikkaohjaajana huomioida ohjatessasi opiskelijan oppimista. Tervetuloa mukaan!

Koulutuksen tavoite
Työpaikkaohjaaja tietää, miten työelämässä oppiminen suunnitellaan, toteutetaan ja osaaminen arvioidaan.

Koulutuksen kohderyhmä
Työpaikkaohjaajat

Koulutuksen suorittaminen
Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Kurssin suorittamisesta saa osallistumistodistuksen.

Koulutuksen kesto
Työpaikkaohjaajan tulee varata kurssin suorittamiseen aikaa 8h.

Lisätietoja
Minna Ojala p. 040 868 0827
Noora Seppä-Ritola p. 040 680 7563
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@sedu.fi

Ilmoittaudu Työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutukseen


Alakohtainen työpaikkaohjaaminen ja arviointi (4 h)

Tämä alakohtainen koulutus on tarkoitettu työelämässä oppimisen ohjaajille ja näyttöjen arvioijille. Koulutuksessa saat tietoa ammatillisessa koulutuksessa tapahtuneista muutoksista sekä tutustut uusiin, oman alasi tutkinnon perusteisiin. Saat opastusta opiskelijan ohjaamiseen ja näyttöjen arviointiin. Saat myös mahdollisuuden verkostoitumiseen ja kokemusten jakamiseen alalla toimivien kollegojen kanssa.

Koulutus on osallistujille ja työantajalle maksuton. Osallistuja sopii työpaikalla mahdollisista matkakuluista. Koulutuksesta saa todistuksen. 

2019-2020 alakohtaiset koulutukset:

 • Elintarvikeala 12.11. klo 12-16 (Törnäväntie 24)
 • Esimieskoulutukset ja yrittäjyys
 • Hiusala
 • Kiinteistöpalveluala, kiinteistönhoitaja
 • Kone- ja tuotantotekniikka
 • Liiketoiminta 28.10. klo 12-16 (Konferenssikeskus Valkea, Koulukatu 47)
 • Logistiikka
 • Maatalousala
 • Matkailuala 8.10. klo 12-16 (Sedu Ähtäri Tuomarniemi, Laamannintie 10, Vellikellotalon luokka)
 • Metsäala
 • Puhdistusala
 • Puuala
 • Rakentaminen, talotekniikka, pintakäsittely sekä maarakennus 23.1.2020 klo 12-16 (Sedu Rastaantaival, rastaantaival 2, auditorio)
 • Ravintola- ja cateringala 22.10. klo 15.30-19.30 (Törnäväntie 24)
 • Sosiaali- ja terveysala 12.11. (Kirkkokatu 10, auditorio), 21.1.2020 (Rastaantaival 2, auditorio) tai 21.4.2020 klo 12.30-16 (Rastaantaival 2, auditorio) Tutustu koulutuksen sisältöön!
 • Taideteollisuusala
 • Turvallisuusala

Ilmoittaudu alakohtaiseen koulutukseen

Työpaikkaohjaaminen ja arviointi (4 h)

Yhteyshenkilöt

Satu Ahopelto
p. 040 868 0800 
satu.ahopelto(at)sedu.fi