Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Etelä-Pohjanmaan työmarkkinatilanne on jatkunut hyvänä vuoden 2019 aikana. Avoimia työpaikkoja on ollut ennätysmäärä ja yrityksillä on ollut vaikeuksia saada osaavaa työvoimaa. Erityisiä työvoimapula-aloja on ollut sosiaali- ja terveysala sekä teollisuuden vaativat ammattitehtävät.

Sedu on ollut vahvasti yritysten tukena auttamassa omilla palveluillaan osaavan työvoiman saatavuudessa. Esimerkiksi olemme toteuttaneet yrityskohtaisia rekrytointikoulutuksia ja kehittäneet uudenlaisia toimintamalleja oppisopimuskoulutuksen toteuttamisessa. Sedun opiskelijoita työskenteli kesätöissä lähes 150 ns. kesäoppisopimuksella, jolloin opiskelijan opinnot etenivät myös kesän aikana.

Seduun on tullut tammikuussa Kosovosta 14 opiskelijaa suorittamaan lähihoitajatutkintoa ja heidän tavoitteenaan työllistyä alueellemme. Toivottavasti pilottikokeilumme kautta saadaan hyviä tuloksia ja toimintamalia voidaan laajentaa myös muille aloille.

Sedussa suoritettiin viime vuonna yhteensä n. 2100 perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa.  Koulutustarjontaa on uudistettu vastaamaan alueen tarpeisiin ja uusia painopistealoja ovat mm. robotiikka, välinehuolto sekä arboristikoulutus. Työssä käyville on myös tarjolla enemmän monimuotoisesti opiskeltavia tutkintoja tai tutkinnon osia. Tutkinnon osia suorittamalla voi saada valmiuksia toimia erilaisissa tehtävissä esim. hoiva-avustajana.

Sedun toiminnan painopisteenä on  2020 tiivistää yhteistyötä työelämän kanssa pitkäaikaiseksi kumppanuudeksi. Se voi tarkoittaa esimerkiksi yhteistä kehittämistä työpaikalla tapahtuvan oppimisen osalta, mikä on keskeisessä osassa ammatillisessa koulutuksessa. Lisäksi vuoden 2020 aikana avataan Sedun eKampus, joka tuo uusia mahdollisuuksia opiskella entistä joustavammin työn ohessa.

Tervetuloa tutustumaan Sedun koulutustarjontaan ja ollaan yhteydessä!

Vararehtorit Hellevi ja Pasi