Mikä on minulle sopiva koulutus?

Sivustolle on koottuna usein kysyttyjä kysymyksiä. Valitse isoista otsikoista oma näkökulmasi ja katso löytyykö vastausta kysymykseesi. Jos ei löydy, niin lähetä kysymys meille osoitteeseen ensiapukoulutus(at)sedu.fi. Me vastaamme sinulle.

Tervetuloa ensiapukoulutukseen.

 

YRITYKSET

Mikä ensiapukoulutus olisi meidän yrityksellemme sopiva koulutus?

Ota yhteyttä ensiapukoulutus(at)sedu.fi. Kartoitetaan yhdessä yrityksen ensiapukoulutustarve. Uutena mahdollisuutena on Sedu EA 16h ensiapukoulutus. Koulutus on erityisen soveltuva yrityksen ensiapuvalmiuskoulutukseksi.

Kannattaisiko meidän yritykseemme hankkia sydäniskuri?

Ota yhteyttä ensiapukoulutus(at)sedu.fi. Kartoitetaan yhdessä yrityksen riskejä sekä arvioidaan, olisiko sydäniskurin hankinta suositeltavaa. Voimme auttaa valitsemaan teille sopivaa sydäniskuria, autamme sydäniskurin rekisteröinnissä sekä käyttökoulutuksessa.

Onko lähiaikoina tarjolla ensiapukurssia tai joitain muita hyviä koulutuksia, johon muutama meidän työntekijämme voisi osallistua?

Sedun ammatilliset lisäkoulutukset löytyvät osoitteesta www.sedu.fi/lisakoulutus.

 

TAVALLISET IHMISET

Mikä olisi minulle sopiva ensiapukoulutus?

Ensiapuosaaminen on kansalaistaito. On erittäin kiva huomata sinun olevan kiinnostunut ihmisten auttamisesta. Hätäensiapukoulutuksessa keskitytään henkeä uhkaaviin tilanteisiin ja ne ovat pituudeltaan 4-8 tuntia. Pidemmät koulutukset ovat sisällöltään laajempia ja soveltuvat erityisesti työelämään, harrastustoimintaan ja muuhun ensiapuvalmiuteen.

Voisimme suositella sinulla, vaikka Sedu EA 4h hätäensiapukoulutusta kolmen vuoden välein käytynä. Siten sinulla pysyy ensiapuosaaminen mielessä ja olet valmiina auttamaan.

Mikä ero on ”SPR EA1” ja ”Sedun 16h” ensiapukoulutuksissa? Ovatko yhtä päteviä?

Kyseisten ensiapukoulutusten sisältö on hyvin samankaltainen. Molemmat ovat hyviä, laadukkaita ja suositeltavia. Molemmat ovat yhtä ”päteviä”. Molemmista saa pätevyysrekisteröinnin ja todistuksen.

Sedun omissa ensiapukoulutuksissa kykenemme hieman helpommin muovaamaan ensiapukoulutuksen kurssilaisten tarpeita vastaavaksi. Sedun perustutkinnoissa, ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa käytetään Sedun omia ensiapukoulutuksia.

Onko lähiaikoina tarjolla ensiapukurssia tai joitain muita hyviä koulutuksia ammattiini liittyen?

Sedun ammatilliset lisäkoulutukset löytyvät osoitteesta www.sedu.fi/lisakoulutus.

 

SEDUN OPISKELIJAT, OPETTAJAT TAI HENKILÖSTÖ

Olen opiskelijana Sedussa. Olin sairaana ensiapukoulutuksen aikana. Miten nyt pääsisin ensiapukoulutukseen?

Ota yhteyttä omaan vastuuohjaajaasi, ryhmänohjaajaasi, opettajaasi tai opinto-ohjaajaan. Pyydä häntä selvittämään seuraavien ensiapukoulutusten ajankohtaa koulutusvastaavalta, koulutuspäälliköltä tai osoitteesta ensiapukoulutus(at)sedu.fi.

Opetan X-perustutkinnossa Sedussa. Oman ryhmän opiskelijoille pitäisi saada ensiapukoulutus. Miten se järjestetään Sedussa?

Selvitä ammattitaitovaatimuksista minkä tasoinen ensiapukoulutus tulee olla.

Arvioi ensiapukoulutuksen hyvä ajankohta.

Arvioi ensiapukoulutuksen toteuttamiseen sopiva paikka.

Laske kuinka monta opiskelijaa ensiapukoulutukseen osallistuu.

Ota yhteyttä koulutusvastaavaan, koulutuspäällikköön tai pyydä apua osoitteesta ensiapukoulutus(at)sedu.fi.

Olen Sedun henkilökuntaan kuuluva. Haluaisin ensiapukoulutuksen? Miten se onnistuisi?

Sedulla on työturvallisuuslain velvoite ylläpitää ensiapuvalmiutta oman henkilöstön osalta. Tästä syystä henkilöstön ensiapupätevyyksiä kartoitetaan määrävälein ja järjestetään ensiapukoulutuksia henkilöstölle. Tästä valmiudesta vastaavat Sedun turvallisuusorganisaatio.

Tämän lisäksi koulutuspäällikkö voi halutessaan järjestää kohdennetun ensiapukoulutuksen tietylle henkilöstöryhmälle. Koulutuksen sisältö voidaan räätälöidä tarpeen mukaan. Ota yhteyttä esimieheesi ja tiedustele ensiapukoulutukseen osallistumisen mahdollisuutta.

 

AMMATTIKULJETTAJAT

Järjestetäänkö Sedussa ”direktiivikoulutuksia”?

Sedun ammatilliset lisäkoulutukset löytyvät osoitteesta www.sedu.fi/lisakoulutus

Osa ensiapukoulutuksista tuottaa pätevyysmerkinnän ammattikuljettajille.

Voiko ensiapukoulutuksesta saada merkintää Traficomin rekisteriin?

Sedun ammatilliset lisäkoulutukset löytyvät osoitteesta www.sedu.fi/lisakoulutus

Osa ensiapukoulutuksista tuottaa pätevyysmerkinnän ammattikuljettajille.

Voiko yrityksemme ammattikuljettajille järjestää omaa räätälöityä ensiapukoulutusta?

Kyllä voi. Ota yhteyttä ensiapukoulutus(at)sedu.fi osoitteeseen ja pyydä tarjous. Voimme toteuttaa halutessanne myös laajemman koulutuskokonaisuuden, johon sisältyy muitakin koulutuksia sekä haluamianne oheispalveluita/toimintaa.

Kaikissa ensiapukoulutuksissa huomioidaan viimeisimmät COVID-19 hygieniaohjeet. Tule koulutuksiin ainoastaan terveenä