Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

#Someonnettomuus opettaa toimimaan isossa onnettomuudessa ja perehdyttää usean viranomaisen viestintään onnettomuustilanteessa


Osa Sedun SOTE-alan opiskelijoista toteutti syksyllä 2017 opinnäytetyönsä rakentamalla Twitter-mediaan opettajansa johdolla fiktiivisen someonnettomuuden. Tapahtuma oli onnistunut ja herätti mielenkiintoa laajalti. Katso Ensihoidon erikoislehti Systolen uutisointi someonnettomuudesta.

Seuraavaa someonnettomuutta alettiin suunnitella lähes samoin tein ja sen aika on nyt. Usean viranomaisen kuvitteellinen someonnettomuus eli onnettomuusharjoitus tapahtuu 22.2.2018 klo 13:13 ja fiktiiviset hahmot elävät jo Twitterissä omaa elämäänsä - seuraa tunnisteella #someonnettomuus.

Kuvitteellinen onnettomuusharjoitus on osa Sedun ensihoidon osaamisalakokeilun opiskelijoiden valinnaista tutkinnon osaa nimeltään Viranomaisyhteistyössä toimiminen. Onnettomuusharjoitusprojektin tarkoituksena on harjoitella ison tai erityisen onnettomuuden ensihoitopalvelun toimintaa sekä viestintää usean viranomaisen näkökulmasta. Pääpaino on luonnollisesti ensihoitopalvelussa. Yksi projektin näkökulmista on luoda tuleville ammattilaisille ajantasainen näkemys viranomaisen kriisiviestintään.

Aiemman someonnettomuuden twiitit ovat luettavissa edelleen tunnisteella #someonnettomuus ja opiskelijoiden tapahtumalle perustama Twitter-tili @Someonnettomuus kannattaa laittaa seurantaan. Vaikka sinulla ei olisikaan omaa Twitter-tiliä, niin ei hätää. Seuraaminen onnistuu helposti myös tämän sivun kautta.

Tervetuloa mukaan seuraamaan #someonnettomuutta!

Lisätietoja
Ensihoidon lehtori Pasi Jaskari p. 040 868 0241, pasi.jaskari(at)sedu.fi