Ajoneuvoalan ammattitutkinto / Järjestelmäasiantuntija

Ammattiala
Autoala
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

Autokorjaamoyrittäjille ja ajoneuvoasentajille. Sinulle, jolla on perustutkinto tai käytännössä hankitut vastaavat tiedot ja taidot alalta, ja joka olet kiinnostunut nykyaikaisesta ajoneuvotekniikasta sekä haluat oppia diagnosoimaan ja korjaamaan EU 5&6-tasoisia ja uudempia autoja.
Koulutuksen järjestämispaikkakuntina voi olla Seinäjoki, Oulu, Lahti, Vantaa, Turku, Kuopio, Jyväskylä klo 8.45-16.00.
Kun täytät hakulomakkeen, muista kirjata paikkakunta missä haluat koulutukseen osallistua.
Aloitu heti, kun ryhmä on kasassa.

Mitä saat?

Tämän koulutuksen myötä pääset osaamisessasi EU:n lainsäädännön ns. ryhmäpoikkeusasetuksen ja euro 5&6 -normin vaatimalle tasolle. Tiesitkö, että autonvalmistajat ovat vapauttaneet teknisen tuen ja diagnostiikan riippumattomien korjaamoiden käyttöön? Tämä tuki on ehdoton kilpailu- ja toimintaedellytys EU-5&6 (2009-) -tasoisten autojen korjauksessa.
Koulutuksen keskeisenä teemana - autoelektroniikan lisäksi - ovat autonvalmistajien tietokantojen, kuten korjaamo-ohjelmistojen, käyttöönotto osaksi korjaamon jokapäiväistä huolto- ja korjaustoimintaa sekä diagnostiikkaa. Koulutuksen tavoitteena on integroida riippumaton autokorjaamo osaksi autonvalmistajien järjestelmiä. Tällöin korjaamo saa ajantasaiset huoltotiedotteet, korjausohjeet, virtapiirikaaviot ja myös sähköiset huoltokirjat käyttöönsä. Myös testeridiagnostiikkaan saadaan uusia työkaluja autonvalmistajilta.
Koulutuksen aiheita ovat EU-5 -autotekniikkaan (2009-) liittyvät moottorinohjausjärjestelmät, kori- ja alustaelektroniikka, korjaamotalous, autoalaan liittyvä lainsäädäntö, asiakaspalvelu, ympäristönsuojeluun liittyvät asiat, alaan liittyvien tietojärjestelmien käyttö sekä autonvalmistajien teknisen tuen integrointi korjaamolle.
Katso tarkemmat koulutusaiheet täältä. http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Koulutustarjonta/Autoala/Ajoneuvoalan-ammattitutkinnon-koulutusaiheet )
Koulutukseen sisältyy noin 1 lähipäivä/ kk ja kahden viikon välein etäohjausta.
Sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon aiempi osaaminen ja pääset valitsemaan omaan osaamisesi sopivat koulutusaiheet. Avustamme opittujen aiheiden ja uusien järjestelmien konkreettisessa käyttöön otossa korjaamolla etäyhteyksien avulla.
Meillä on monipuoliset oppimisympäristöt, käytämme osana autoalan koulutusta mm. ProDiags -virtuaalista oppimisympäristöä, joka mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman opiskelun. Autamme uusien järjestelmien käyttöön otossa.
Meillä on tiiviit kontaktit työelämään ja laaja kokemus eri tasoisista työtehtävistä autoalalla, myös kokemusta yrittäjyydestä. Teemme yhteistyötä riippumattomien ketjujen, kuten Suomen Työkalu Oy:n ja Pilkingtonin kanssa.
Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Itse koulutus on osallistujille maksuton.
Ilman oppisopimusta rahoitus selvitetään aina tapauskohtaisesti
.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä Sedun oppisopimustoimistoon p. 040 868 0627 tai oppisopimus(at)sedu.fi.
Kerromme koulutuksen aloituspäivän infotilaisuudessa 20.2.2019 eri rahoitusvaihtoehdoista tarkemmin.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Pääsyvaatimuksena on autoalan perustutkinto tai vähintään kolmen vuoden kokemus autoalan tehtävistä.
Hakijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä valintoja tehtäessä.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Timo Kangastupa
p. 0400 378 916
timo.kangastupa(at)sedu.fi
Jarmo Korkiamäki
p. 040 680 7271
jarmo.korkiamaki(at)sedu.fi