Autoalan SFS-6002 -sähköturvallisuuskoulutus 24.9.2020

Ammattiala
Autoala
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
24.09.2020
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Hinta
195 €

Kenelle? / Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu auto- ja kolarikorjaamoissa työskenteleville mekaanikoille/yrittäjille.

Mitä saat

Maaliskuussa 2015 ja tammikuussa 2017 uudistetun standardin myötä sähkö- tai hybridiajoneuvoihin korjaus- tai huoltotöitä tekeviltä henkilöiltä sekä työnjohto ja teknisissä asiantuntijatehtävissä toimivilta vaaditaan sähkötyöturvallisuus SFS 6002 – koulutus.
Tämä tarkoittaa yhtä lailla renkaiden myyntiin ja vaihtotyöhön keskittyviä yrityksiä, tavanomaisia autokorjaamoita tai merkkiorganisaatioita. Ja ihan jokaista autoalan yritystä ja henkilöä, jotka huoltavat sähkö- tai hybridiautoja!
Autoalan sähkötyöturvallisuus SFS 6002 -koulutuksessa käsitellään sähköturvallisuuteen liittyvää lainsäädäntöä ja standardeja, sähkö- ja hybridiajoneuvojen erityispiirteitä, autokorjaamoita koskevia vaatimuksia sekä työskentelykäytäntöjä.
Koulutukseen sisältyy lähipäivän lisäksi vapaaehtoinen verkkomateriaali, jossa esimerkein ja harjoitustehtävien avulla voit valmentautua SFS-6002 kokeeseen. Samalla sähkö- ja hybridiautojen tekniikka tulee sinulle tutuksi.
Koulutuksen sisältö mm.
- Sähkötyöturvallisuuden keskeiset säädökset
- Sähkötekniikan perusteet
- Sähkön vaarat ja tapaturmat
- Suojausmenetelmät
- Sähköturvallisuuden organisointi
- Työskentelykäytännöt
- Käyttötoimenpiteet ja toiminnan tarkastukset
- Sallitut sähköasennukset
- Sähkö- ja hybridiajoneuvojen rakenne
- Sähkö- ja hybridiajoneuvojen kolariturvallisuus
- Työskentelyturvallisuus
Kouluttajilla on usean vuoden kokemus autotekniikasta ja teemme myös kiinteätä yhteistyötä korjaamoiden kanssa, joten saat koulutuksessa paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita käytännön testaukseen ja vianhakuun.
Koulutuksessa käytetään apuna autonvalmistajien tietojärjestelmiä ja automerkkikohtaisia testausohjelmistoja.
Mikäli olet mukana tutkintoon johtavassa koulutuksessa voi aihealueeseen liittyä ennakko tai jälkitehtäviä. Koulutukseen on hyvä ottaa mukaan oma kannettava tietokone sekä luotto/pankkikortti jolla voi ostaa lukuaikaa autonvalmistajien järjestelmistä.
Koulutukseen osallistuva saa halutessaan sähköpostiin opiskelumateriaalin etukäteen luettavaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakeutuminen alla olevan linkin kautta.
Koulutuksen järjestämispaikkakuntina voi olla Seinäjoki, Oulu, Lahti, Vantaa, Turku, Kuopio, Jyväskylä klo 8.45-16.00.
HUOM!
Muista merkitä ilmoittautumisen yhteydessä mille paikkakunnalle haluat osallistua.
Koulutuksen hinta on 195 € (sis. alv. 24%). Koulutuksen hintaan sisältyy lukumateriaali, aamu- ja iltapäiväkahvi sekä lounas.
Vähimmäisosallistujamäärä koulutuksen toteutumiseksi on 8 henkilöä. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova, peruuttamattomasta koulutuspaikasta veloitamme puolet hinnasta, jos peruutus tehdään alle viisi työpäivää ennen koulutuksta.
Mikäli peruutusta ei ilmoiteta lainkaan, veloitamme koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan. Peruutuksen sijaan yritys voi lähettää toisen työntekijän estyneen tai sairastuneen tilalle. Henkilömuutoksista koulutuksiin emme peri kuluja.

Lisätietoja

Timo Kangastupa
p. 0400 378 916
timo.kangastupa(at)sedu.fi
Jarmo Korkiamäki
p. 040 680 7271
jarmo.korkiamaki(at)sedu.fi