Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Yhteishaku 2019. Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille.
Sisältö
Opintojen alussa pääset opiskelemaan autoalan perustaitoja, kuten auton huoltamiseen ja korjaamiseen liittyviä perusasioita. Tämän jälkeen valitset suuntautumisen joko autotekniikkaan ja sieltä autosähkötekniikkaan, pienkoneisiin tai hyötyajoneuvoihin (raskas kalusto) tai autokorinkorjaukseen. Käsillä tekeminen ja käytännönläheisyys ovat keskeinen osa opiskelua, lisääntyvästi opintojen loppua kohden.
Valitessasi autosähkötekniikan suuntautumisen, pääset oppimaan sähkö- ja polttoainejärjestelmien huoltoja, säätöjä, vianmäärityksiä ja korjauksia. Apuna käytetään valmistajien antamia ohjeita sekä erilaisia testauslaitteita.
Hyötyajoneuvotekniikan suuntautumisessa saat perusvalmiudet raskaan kaluston, kuten kuorma-autojen, linja-autojen, pakettiautojen, perävaunujen ja työkoneiden huoltoihin ja korjauksiin. Oppiminen tapahtuu erikseen raskasta kalustoa varten varustetussa opetuskorjaamossa.
Kun suuntaudut pienkonetekniikkaan, opit autonasentajan perustaitojen lisäksi erilaisten pienkoneiden, kuten mönkijöiden, moottoripyörien, mopojen, ruohonleikkureiden, moottorisahojen ja perämoottoreiden huoltoa ja korjausta. Autokorinkorjauksen osaamisalalla pääset tutustumaan auton huolto- ja korjaustöihin, pintavauriotöihin sekä mittaus- ja korivauriotöihin. Perehdyt lisäksi oman valintasi mukaan joko maalauksen esikäsittelytöihin, auton turvavarustetöihin, auton korin sähkövarustetöihin, auton lisävarustetöihin tai varaosatyöhön ja varaston hallintaan. Lisäksi pääset suorittamaan SFS-6002-standardin mukaisen hybridi- ja sähköajoneuvoihin liittyvän sähköturvallisuuskoulutuksen ja –kokeen.
Ks. tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3397336/reformi/tiedot
Miksi Sedu?
Meillä on tiiviit kontaktit työelämään ja laaja kokemus eri tasoisista työtehtävistä autoalalla, myös kokemusta yrittäjyydestä. Teemme aitoja asiakastöitä useassa eri opetuskorjaamossa - pääset opiskelemaan autoalaa käytännönläheisesti ja nykyaikaisilla laitteilla. Käytössämme on mm. SFS6002-koulutuksiin auto-osaston oma hybridiauto.
Työn tekemiseen ja opiskeluun hyödynnetään merkkiportaaleja. Oppimisympäristömme ovat monipuoliset: käytössämme on mm. ProDiags – virtuaalinen oppimisympäristö, joka mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisen.
Mitä saat?
Ajoneuvoasentajana pääset tekemään erityyppisiä töitä autoalan yrityksissä. Saatat työskennellä autonasentajana, raskaan kaluston parissa, rengasliikkeessä, varaosaliikkeessä tai pienkonekorjaamolla. Voit perustaa oman yrityksen tai tehdä töitä ulkopuoliselle. Ajoneuvoasentajan koulutus antaa sinulle monipuoliset mahdollisuudet. Autokorinkorjaaja on puolestaan autoalan moniosaaja. Autoalalla oppimiasi kädentaitoja arvostetaan myös muilla aloilla.
Perusopintojen ohessa voit suorittaa halutessasi myös ylioppilastutkinnon, mutta ilman sitäkin saat täyden jatko-opintokelpoisuuden alan ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintoihin.
Mitä on hyvä tietää?
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi. Sinulla on myös mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeutuminen yhteishaussa 19.2. klo 8.00 – 12.3.2019 klo 15.00 Opintopolussa www.opintopolku.fi.
Peruskoulupohjaiseen koulutukseen haet aina perusopetuksen päättötodistuksella. Mikäli sinulla on osasuorituksia lukiosta tai ammatillisesta perustutkinnosta, haet silti perusopetuksen päättötodistuksella.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi