Autoalan perustutkinto autokorinkorjaaja

Ammattinimike
Autokorinkorjaaja
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Toimipiste
Seinäjoki
Autokorinkorjaajana eli autopeltiseppänä korjaat auton kolari- ja ruostevaurioita. Teet myös autokorin muutostöitä. Voit työskennellä autokorjaamolla tai kolarikorjaamolla autokorinkorjaajana, yrittäjänä, automaalarina, teollisuusmaalarina, autonasentajana, myyjänä, metallialalla, työnjohtotehtävissä tai muissa kädentaitoja arvostavissa työtehtävissä. Autokorinkorjaajan koulutus antaa todella monipuoliset mahdollisuudet, ja autokorinkorjaajien kädentaitoja arvostetaan monilla aloilla. Autokorinkorjaus on ajoneuvoasentajan työhön verrattuna enemmän käsityötä ja mm. silmä- käsi –koordinaatio on tärkeää. Autokorinkorjaajaa voidaankin sanoa autoalan artesaaniksi.
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Pääset opiskelemaan koritöitä Seinäjoella, Törnäväntie 24:ssa sijaitsevassa korikorjaamon tavoin varustellussa hallissamme. Pääset koulutuksen aikana tutustumaan auton huolto- ja korjaustöihin, pintavauriotöihin sekä mittaus- ja korivauriotöihin.
Perehdyt lisäksi oman valintasi mukaan joko maalauksen esikäsittelytöihin, auton turvavarustetöihin, auton korin sähkövarustetöihin, auton lisävarustetöihin tai varaosatyöhön ja varaston hallintaan. Pääset myös suorittamaan SFS-6002-standardin mukaisen hybridi- ja sähköajoneuvoihin liittyvän sähköturvallisuuskoulutuksen ja –kokeen.
Katso tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/amops/604567/osa/993831
Sinulla on mahdollisuus suorittaa halutessasi kaksoistutkinto, eli ylioppilastutkinto autoalan perustutinnon lisäksi.
Voit myös suorittaa opintojesi aikana SILTA-opintoja eli ammattikorkeakoulun perusopintoja jo autoalan perustutkinto-opintojen yhteydessä.
Lisäksi Sedussa sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Sinulla on mahdollisuus tilanteestasi riippuen hakea opintoihisi Työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea (myös yrittäjälle) tai Kelan opintotukea. Katso tarkemmin www.tyollisyysrahasto.fi ja www.kela.fi .
Olet oikeutettu koulupäivinä maksuttomaan lounaaseen omassa toimipisteessäsi.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea valmistuttuasi Työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä (n.400€). Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi .
Opiskelijan tulee kustantaa itse sähköisen oppikirjan vuosilisenssi (ProDiags) 40€/ vuosi.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. 
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.  

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijoihin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä (ensisijaisesti sähköpostilla, mikäli sellainen löytyy), ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.

Lisätietoja

Mika Pihlaja
p. 040 773 6852
mika.pihlaja(at)sedu.fi