CNC-koneistus (692976)

Ammattiala
Kone- ja tuotantotekniikka
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
31.08.2020
Koulutuspaikka
Lapua
Koulutuksen laajuus max
55 pv

Kenelle?

Metalliteollisuuden työtehtävistä kiinnostuneet henkilöt. Koulutus soveltuu myös sellaisille henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta CNC-ohjelmoinnista, mutta ovat kiinnostuneita oppimaan menetelmät ja niihin liittyvät vaatimukset.

Mitä saat?

Nykyaikainen valmistava teollisuus vaatii kykyä ohjelmoida ja ohjata koneita digitaalisesti. Koulutuksen aikana opit valmistamaan kappaleita konepajapiirustusten mukaisesti. Valmistamiseen liittyy olennaisesti niin menetelmien, työkalujen kuin työstöarvojenkin tunteminen. Koneistajan työ on monipuolista ja itsenäistä, kannattaa kokeilla!
Koulutuksen alussa on orientaatiojakso (10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajan kanssa koulutuksen sisällön ja toteutuksen. Orientaatiojakson jälkeen opiskelija voi palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi te-toimistoon, mikäli koulutusvalinta osoittautuu virheelliseksi.
- Piirustuksenluku
- Koneistus
- Työstön perusteet
- Menetelmäsuunnittelun perusteet ja työkalut
- CNC-ohjelmointi teoriassa ja käytännössä
- Kappaleiden valmistaminen CNC-sorvilla
- Valmiin kappaleen mittaaminen ja laadun valvonta
Koulutuksen kesto on yksilöllinen, muodostuen opiskelijan aikaisemmasta työkokemuksesta ja/tai koulutuksesta. Koulutuksen kestoon ja laajuuteen voit itse vaikuttaa koulutuksen alusta alkaen. Koulutus on alustavasti suunniteltu kestävän 70 pv, mutta koulutusta voi tarvittaessa jatkaa.
Huom. Lapuan kaupungilla on monipuolinen tarjonta vuokra-asunnoista, löytyy esim. edullisia kalustettuja opiskelija-asuntoja aivan oppilaitoksen läheisyydestä. Lisätietoja asunnoista saat www.kotiasunnot.fi tai gsm 044 4384 088.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Jätä hakemus https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/692976 (’Hae tähän koulutukseen’).
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluun. Koulutuksen hakuaika päättyy 20.8.2020. Tarkempi haastatteluaika ja -paikka ilmoitetaan tekstiviestillä.
Seuraa valintatietojasi www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Henkilöasiakkaalle -> Oma asiointi-palvelussa.
Koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:
Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.
LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 tai koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut

Lisätietoja

Kiinnostuitko? Lisätietoja koulutuksesta saat Jani Paananen 040 868 0242, jani.paananen(at)sedu.fi