Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Elintarvikealan perustutkinto, elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori tai lihatuotteiden valmistaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Yhteishaku 2019. Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille, ylioppilaille tai lukion oppimäärän suorittaneille.
Sisältö
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328285/reformi/tiedot
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskeluaika. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankkimaasi osaamista. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Meillä on:
* oppimista tukeva ympäristö ja ”pulpetista pois” –ilmapiiri.
* meiltä valmistuu ajassa kiinni olevia alan osaajia.
* meillä on monipuolinen opiskeluympäristö alakohtaisilla työsalitiloilla.
Mitä saat?
Ensimmäisenä opiskeluvuotena suoritettujen perusopintojen jälkeen valitaan osaamisala. Voit valita seuraavista:
- elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
- liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
- leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
Elintarviketeknologian osaamisalan opinnoissa opiskelija
-perehtyy elintarvikkeiden teollisiin valmistusmenetelmiin, erilaisiin prosesseihin ja niiden hallinnassa tarvittaviin perustietoihin mm. hygieniaan ja omavalvontaan
-saavuttaa monipuoliset valmiudet elintarviketeollisuuden ja elintarvikkeiden jalostuksen perustehtäviin
-oppii valmistamaan erilaisia tuotteita, kuten esim. laatikkoruokia, salaatteja, einesleivonnaisia, kastikkeita, säilykkeitä ja annosruokia
Liha-alan osaamisalan opinnoissa opiskelija syventyy
-lihan käsittelyyn ja lihatuotteiden valmistuksen tuotantomenetelmiin sekä perehtyy liha-alan vaatimiin perustietoihin mm. hygieniaan ja omavalvontaan
-lihan käsittelyyn ja leikkaukseen
-lihavalmisteiden, kuten erilaisien ruoka- ja leikkelemakkaroiden, lihasäilykkeiden, kuluttajapakattujen puolivalmisteiden sekä lihavalmisruokien valmistukseen oppilaitoksen omassa opetustehtaassa
Leipomoalan osaamisalan opinnoissa opiskelija syventyy
-ruoka- ja kahvileipien, leipomoeineksien ja konditoriatuotteiden valmistamiseen oppilaitoksen opetusleipomossa/konditoriossa
-raaka-aineisiin, työvälineisiin, työskentely- ja raaka-ainehygieniaan perehtymiseen käytännössä
-yrittäjyyden ja työtaitojen oppimiseen myös työpaikoilla oppien erilaisissa leipomoissa, kuten teollisuus-, pien- ja myymäläleipomoissa ja kahvila-konditorioissa
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Hyvä fyysinen kunto. Ala ei sovellu allergiselle tai astmaattiselle
Mitä on hyvä tietää?
Opiskelijat saavat opintojen ajaksi oppilaitoksesta työvaatteet lainaksi. Ammattityöhön soveltuvat työjalkineet opiskelija hankkii itse. Opiskelijat ostavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeutuminen yhteishaussa 19.2. klo 8.00 – 12.3.2019 klo 15.00 Opintopolussa www.opintopolku.fi
Peruskoulupohjaiseen koulutukseen haet aina perusopetuksen päättötodistuksella. Mikäli sinulla on osasuorituksia lukiosta tai ammatillisesta perustutkinnosta, haet silti perusopetuksen päättötodistuksella. Ylioppilaiden aloitusryhmiin/-paikoille haet lukion päättötodistuksella. Lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon suorittaneet eivät voi hakea perusopetuksen päättötodistuksella.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi