Elintarvikealan perustutkinto elintarvikkeiden valmistaja

Ammattiala
Ruoka ja matkailu
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Opiskelutapa
Lähiopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 02.09.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Haluatko vaihtaa alaa? Kiinnostaako sinua elintarvikeala? Elintarvikealan perustutkinto koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.

Mitä saat?

Elintarviketeknologian osaamisalan opinnoissa opiskelija mm:
-perehtyy elintarvikkeiden teollisiin valmistusmenetelmiin, erilaisiin prosesseihin ja niiden hallinnassa tarvittaviin perustietoihin mm. hygieniaan ja omavalvontaan
-saavuttaa monipuoliset valmiudet elintarviketeollisuuden ja elintarvikkeiden jalostuksen perustehtäviin
-oppii valmistamaan erilaisia tuotteita, kuten esim. laatikkoruokia, salaatteja, einesleivonnaisia, kastikkeita, säilykkeitä ja annosruokia
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328285/reformi/tiedot
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskeluaika. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankkimaasi osaamista. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Meillä on:
* oppimista tukeva ympäristö ja ”pulpetista pois” –ilmapiiri.
* meiltä valmistuu ajassa kiinni olevia alan osaajia.
* meillä on monipuolinen opiskeluympäristö alakohtaisilla työsalitiloilla.
Hyvä fyysinen kunto. Ala ei sovellu allergiselle tai astmaattiselle
Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Kuluja tulee opiskelumateriaalien, työvaatteiden ja -jalkineiden hankkimisesta.
Koulutus on päätoimista opiskelua, johon voi hakea esim. KELA:n opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http:/www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on elintarvikealan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijat kutsutaan haastatteluun ja opinnot aloitetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan alkavien tai jatkavien ryhmien mukana. Valintapäätöksistä ilmoitetaan henkilökohtaisesti kirjeellä.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Susanna Rinta-Keturi, p. 040 830 4123, etunimi.sukunimi(at)sedu.fi.
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi