Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Elintarvikealan perustutkinto, leipuri-kondiittori, elintarvikkeiden valmistaja, lihatuotteiden valmistaja

Aloituspäivä
Alkaa 01.11.2018
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.
Sisältö
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328285/reformi/tiedot
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Meillä on oppimista tukeva ympäristö ja ilmapiiri - "pulpetista pois!" Meiltä valmistuu ajassa kiinni olevia alan osaajia.
Monipuolinen opiskeluympäristö alakohtaisilla työsalitiloilla.
Mitä saat?
Ensimmäisenä opiskeluvuotena suoritettujen perusopintojen jälkeen valitaan osaamisala. Voit valita seuraavista:
- liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja
- leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori
- elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja
Liha-alan osaamisalan opinnoissa opiskelija syventyy
-lihan käsittelyyn ja lihatuotteiden valmistuksen tuotantomenetelmiin sekä liha-alan vaatimiin perustietoihin perehtyminen
-lihan käsittely ja leikkaus
-lihavalmisteiden, kuten erilaisien ruoka- ja leikkelemakkaroiden, lihasäilykkeiden, kuluttajapakattujen puolivalmisteiden sekä lihavalmisruokien valmistus oppilaitoksen omassa opetustehtaassa
Leipomoalan osaamisalan opinnoissa opiskelija syventyy
-ruoka- ja kahvileipien, leipomoeineksien ja konditoriatuotteiden valmistaminen oppilaitoksen opetusleipomossa/konditoriossa
-raaka-aineisiin, työvälineisiin, työskentely- ja raaka-ainehygieniaan perehtyminen käytännössä
-yrittäjyyden ja työtaitojen oppimista myös työpaikoilla oppien erilaisissa leipomoissa, kuten teollisuus-, pien- ja myymäläleipomo ja kahvila-konditoria
Elintarviketeknologian osaamisalan opinnoissa opiskelija
-perehtyy elintarvikkeiden teollisiin valmistusmenetelmiin, erilaisiin prosesseihin ja niiden hallinnassa tarvittaviin perustietoihin
-saavuttaa monipuoliset valmiudet elintarviketeollisuuden ja elintarvikkeiden jalostuksen perustehtävin
-oppii valmistamaan erilaisia tuotteita, kuten esim. salaatteja, einesleivonnaisia, kastikkeita, säilykkeitä ja annosruokia
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Hyvä fyysinen kunto. Ala ei sovellu allergiselle tai astmaattiselle
Mitä on hyvä tietää?
Opiskelijat saavat opintojen ajaksi oppilaitoksesta työvaatteet lainaksi. Ammattityöhön soveltuvat työjalkineet opiskelija hankkii itse.
Opiskelijat ostavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.koulutusrahasto.fi
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus on alkanut 13.8. päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi