Jakeluautonkuljettajan koulutus

Ammattiala
Logistiikka
Opiskelutapa
Lähiopiskelu, Päiväopiskelu
Aloituspäivä
19.10.2020
Koulutuspaikka
Vaasa
Koulutuksen laajuus max
20 ov

Kenelle?

Haluaisitko kuorma-auton tai jakeluautonkuljettajaksi, mutta sinulta puuttuu C-ajokortti sekä ammattipätevyys?
Tule mukaan Vaasassa 19.10.2020 alkavaan jakeluautonkuljettajakoulutukseen. Koulutus sisältää ajokortin korotuksen B:stä C:hen, kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä seuraavat korttikoulutukset: trukkikortti, työturvallisuuskortti, hygieniapassi, ensiapu sekä ADR-ajolupakoulutuksen.
Kohderyhmänä ovat jakeluauton- ja kuorma-autonkuljettajiksi haluavat, vähintään 21-vuotiaat työnhakijat, jotka ovat soveltuvia kuljetusalalle. Alalla vaaditaan mm. hyvää fyysistä kuntoa sekä asiakaspalvelutaitoja. Sinulla tulee olla vähintään B-luokan ajo-oikeus (muu kuin lyhytaikainen), täytät C-luokan ajoneuvon ajokorttilupaa koskevat terveysvaatimukset sekä pystyt itsenäiseen ja vastuuntuntoiseen työhön. Edellytämme lisäksi riittävää suomen kielen taitoa

Mitä saat?

Tavoitteena on saada valmiuksia kuorman käsittelyyn, rahtikirjojen toimittamiseen sekä auton kunnossapitoon ja että opiskelija suoriutuu itsenäisesti tavallisimmista autonkuljettajan tehtävistä, omaa ammattimaisen liikenteen kuljettajalta vaadittavat tiedot ja taidot, toimii työtehtävissään ja liikenteessä vastuullisesti ja huolellisesti ja pyrkii aktiivisesti kehittämään liikennekäyttäytymistään ja työtapojaan. Hän hallitsee myös turvallisen ja taloudellisen ajamisen sekä erilaisia kuormaukseen ja kuorman purkamiseen liittyviä tehtäviä mukaan lukien terminaalin/varaston toiminnot.
Koulutus sisältää ajokortin korotuksen B:stä C:hen, kuljetusalan perustason ammattipätevyyden sekä seuraavat korttikoulutukset: trukkikortti, työturvallisuuskortti, tieturva I, hygieniapassi, ensiapu sekä ADR-ajolupakoulutuksen.
Koulutuksen kesto on n. 24 viikkoa, josta työssä oppimisen pituus määräytyy henkilökohtaistamisen perusteella.
Koulutukseen sisältyy joululoma.
Koulutuksesta opiskelijalle aiheutuvia kustannuksia:
Ajokortti n. 50€ (ajokorttiluokan korotus)
Ammattipätevyyskortti n. 50€
Digipiirturikortti 100€
Ammattipätevyyden merkintämaksu 17€
ADR ajolupa 40€
Ensiapu 1-kortti 15€
Työturvakortti 15€
Hygieniapassi 15€
Uusintakirjallinen 35€ / kerta
Uusinta ajokoe 99€ / kerta
Lääkärintodistus (B-kortin omaavalle) lääkärikohtainen

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

HAKEMINEN
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokorttiote
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.
*******HUOM! HAKEMUKSIA EI KÄSITELLÄ ILMAN TRAFICOMin OTETTA.********
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS
Haastattelut pidetään 7.10.2020 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Haastateltaville lähetetään tekstiviesti.
Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa (www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Työvoimakoulutus - Koulutushakemusteni tilanne.)

Lisätietoja

Koulutusvastaava Olli Vienola p. 044 729 2218, email: olli.vienola(at)sedu.fi
Kun haluat neuvontaa opiskeluun liittyvistä asioista, opintojen rahoituksesta sekä tietoa eri ammateista ja niihin johtavista koulutuksista:
KOULUTUSNEUVONTA - tietoa koulutusmahdollisuuksista, työvoimakoulutuksesta, opintojen rahoituksesta ma-pe klo 9-16.15
Palvelut matkapuhelimesta soitettaessa (operaattorimaksu): 0295 020 702
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
http://www.te-palvelut.fi > Näin asioit kanssamme > TE-puhelinpalvelut
http://www.facebook.com/Koulutusneuvonta
http://www.youtube.com/user/Koulutusneuvonta
http://suotuisasuunta.blogspot.fi