Kaasusumutinkoulutus 28.9.2019

Aloituspäivä
Alkaa 28.09.2019
Hinta
160 €
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle? / Kohderyhmä
Kaasusumutinkoulutus ammattikäyttöön (5 h) on tarkoitettu viranomaisille, vartijoille, järjestyksenvalvojille, lipuntarkastajille, konduktööreille, pysäköinninvalvojille ja vastaaville ammattiryhmille joiden työolosuhteissa esiintyy korostuneesti väkivallan uhkaa. Myös yksityishenkilöt saavat osallistua kaasusumutinkoulutukseen perustellusta syystä. Perusteltu syy voi olla viranomaisen suositus tai työympäristö, johon kohdistuu jatkuvaa väkivallan uhkaa. Myös ammattiautoilijoille ja yksityishenkilöille joille viranomainen on suositellut kaasusumuttimen hankkimista tai henkilöille joiden työympäristössä esiintyy jatkuvaa väkivallan uhkaa.
Sisältö
Koulutuksen sisältö:
◾kaasusumutin voimankäyttövälineenä
◾kaasusumuttimen turvallinen käsittely
◾kaasusumutinta käsittelevä lainsäädäntö
◾kaasusumuttimen oikeaoppinen käsittely ja kantaminen
◾sumutetun henkilön ensiapu
◾kaasusumuttimen esiinotto-, käsittely- ja riistonestoharjoitteet
◾kirjallinen koe ja näyttökoe kaasusumuttimen käsittelytaidoista
Kouluttajan tai oppimisympäristön luoma lisäarvo
Kaasusumutinkoulutuksessa harjoitellaan käyttämään kaasusumutinta oikeaoppisesti käyttäjälle turvallisena voimankäyttövälineenä sekä kaasusumuttimen käyttöä hätävarjelutilanteessa puolustustarkoituksessa. Kaasusumutinkoulutukseen sisältyy kirjallinen koe ja näyttökoe.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Vartijoilta ja järjestyksenvalvojilta edellytetään lisäksi myös voimankäytön kertauskoulutuksen suorittamista vuosittain säilyttääkseen kaasusumuttimen kantamisoikeuden.
Lisätietoja
Janne Laine, Sedu Kurikka, 040 868 0103
janne.laine(at)sedu.fi