Kaasusumutinkoulutus Kurikka 12.9.2020

Ammattiala
Turvallisuus
Aloituspäivä
12.09.2020
Hinta
160 €

Kenelle? / Kohderyhmä

Kaasusumutinkoulutus ammattikäyttöön (5 h) on tarkoitettu viranomaisille, vartijoille, järjestyksenvalvojille, lipuntarkastajille, konduktööreille, pysäköinninvalvojille ja vastaaville ammattiryhmille joiden työolosuhteissa esiintyy korostuneesti väkivallan uhkaa. Myös yksityishenkilöt saavat osallistua kaasusumutinkoulutukseen perustellusta syystä. Perusteltu syy voi olla viranomaisen suositus tai työympäristö, johon kohdistuu jatkuvaa väkivallan uhkaa. Myös ammattiautoilijoille ja yksityishenkilöille joille viranomainen on suositellut kaasusumuttimen hankkimista tai henkilöille joiden työympäristössä esiintyy jatkuvaa väkivallan uhkaa.
Koulutuksen sisältö:
◾kaasusumutin voimankäyttövälineenä
◾kaasusumuttimen turvallinen käsittely
◾kaasusumutinta käsittelevä lainsäädäntö
◾kaasusumuttimen oikeaoppinen käsittely ja kantaminen
◾sumutetun henkilön ensiapu
◾kaasusumuttimen esiinotto-, käsittely- ja riistonestoharjoitteet
◾kirjallinen koe ja näyttökoe kaasusumuttimen käsittelytaidoista
Kaasusumutinkoulutuksessa harjoitellaan käyttämään kaasusumutinta oikeaoppisesti käyttäjälle turvallisena voimankäyttövälineenä sekä kaasusumuttimen käyttöä hätävarjelutilanteessa puolustustarkoituksessa. Kaasusumutinkoulutukseen sisältyy kirjallinen koe ja näyttökoe.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Vartijoilta ja järjestyksenvalvojilta edellytetään lisäksi myös voimankäytön kertauskoulutuksen suorittamista vuosittain säilyttääkseen kaasusumuttimen kantamisoikeuden.

Lisätietoja

Janne Laine, Sedu Kurikka, 040 868 0103
janne.laine(at)sedu.fi