Kehitysvammaisuus ja muistisairaudet 8 h, 5.- 6.10.2021

Ammattiala
Hyvinvointi ja terveys
Opiskelutapa
Verkko-opiskelu
Aloituspäivä
05.10.2021
Hinta
295 €

Kenelle? / Kohderyhmä

Kehitysvamma-alan työntekijät (Ryhmäkodit, asumisyksikkö, työ- ja päivätoiminta). Koulutus järjestetään 5.- 6.10..2021 klo 12.00 - 16.00 ja sen hinta on 295 €/hlö (sisältää alv 24%).

Mitä saat

Koulutuksessa paneudutaan kehitysvammaisten muistisairauksiin, varhaiseen tunnistamiseen, tutkimiseen ja ennaltaehkäisyyn.
Koulutus toteutetaan Teams-yhteyden välityksellä, mutta sinulla on mahdollisuus tulla myös paikan päälle Tuki- ja osaamiskeskus Eskooseen, Eskoontie 52, Seinäjoki.
Kehitysvammaisten muistikoulutus koostuu kahdesta eri osiosta. Ensimmäisessä osassa tavoitteena on lisätä tietoutta perus muistisairauksista. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan syvemmin kehitysvammaisten muistisairauksiin, varhaiseen tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn sekä tutkimiseen.
Koulutuksen toisessa osassa keskeisenä tavoitteena on lisätä tietoutta, millaista elämä on muistisairaan kehitysvammaisen kanssa ja miten tuemme sairastunutta sekä hänen läheisiään. Lisäksi pohditaan vuorovaikutusta ja kohtaamista, millainen on muistiystävällinen ympäristö ja mitä tulee ottaa huomioon kuntoutuksessa.
Koulutuksen toteuttavat Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo sekä Sedu yhteistyössä.
Kehitysvammaisten eliniän noustessa on alettu kiinnittää aiempaa enemmän huomiota myös muistisairauksiin.
Kehitysvammaisten muistisairauksiin liittyviä oireita ei välttämättä tunnisteta riittävän ajoissa. Liian usein muistisairaus jää huomaamatta, ja muistisairauden oireet liitetään kehitysvammaisuuteen. Muistisairaus heikentää kehitysvammaisen henkilön toimintakykyä. Tämän vuoksi varhainen tunnistaminen ja diagnosointi sekä hoito ovat tärkeitä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Ilmoittaudu viimeistään 27.9.2021.
Koulutus toteutetaan Teams-yhteyden välityksellä, mutta sinulla on mahdollisuus tulla myös paikan päälle Tuki- ja osaamiskeskus Eskooseen, Eskoontie 52, Seinäjoki.

Lisätietoja

Anu Sorvisto
Kuntoutussuunnittelija, fysioterapeutti Yamk
p. 050 474 2708, anu.sorvisto(at)eskoo.fi
Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Eskoontie 52
60280 Seinäjoki
www.eskoo.fi