Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja, levyseppähitsaaja tai koneasentaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?
Kenelle?
Yhteishaku 2019: Yhteishaku peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille.
Sisältö
Ks. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855075/reformi/tiedot
Valmistustekniikan perusosaaminen, piirustusten lukeminen, ohjelmointi, työn laatu ja mittatarkkuus.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.
Miksi Sedu?
Kone- ja tuotantotekniikan osaajat sijoittuvat alueella hyvin työelämään. Koulussa hankitut tiedot ja taidot riittävät siihen, että voi aloittaa yrityksessä ihan oikeissa töissä. Palkka määräytyy työtehtävän vaativuuden mukaan; kasvata taitoa, niin kasvatat myös tilipussia.
Työtehtävät vaihtelevat osavalmistuksesta kokoonpanoon. Sedulla on hyvät yhteydet teollisuuteen, ja osa opetuksesta tapahtuu yhteistyössä yritysten kanssa.
Sedussa opettajat osaavat asiansa ja hankkivat aktiivisesti lisäkoulutusta. Robotiikkaa käytetään kappaleenkäsittelyyn, kokoonpanoon, hitsaukseen. Robotti tekee yksitoikkoista työtä, jota ihminen ei halua tehdä mutta koneenkäyttäjiä, operaattoreita tarvitaan koko ajan enemmän.
Opiskelussa pääpaino on käytännön tekemisessä.
Mitä saat?
Sedussa Seinäjoen Rastaantaipaleella voit valita seuraavista:
- asennuksen ja automaation osaamisala, koneasentaja
- tuotantotekniikan osaamisala, koneistaja
- tuotantotekniikan osaamisala, levyseppähitsaaja
Opintojen alussa opiskellaan perusteet asennuksesta, automaatiosta, koneistuksesta, levytöistä, hitsauksesta, CAD suunnittelusta, CNC-käyttöisistä koneista ja NC-ohjelmoinnista. Näin kaikki opiskelijat saavat kuvan siitä, mitä opintoihin kuuluu ja mihin työtehtäviin ne johtavat. Opiskelija valitsee osaamisalansa perusteiden jälkeen.
Asennuksen ja automaation osaamisala toteutetaan, mikäli hakijoita on riittävästi.
Asennuksen ja automaation osaamisalan opiskelija hankkii asennus- ja kokoonpanotaitojen lisäksi valmistusteknistä perusosaamista koneistuksesta ja levy- ja hitsaustöistä. Osa sähkö- ja automaatiotekniikan opinnoista toteutetaan yhteistyössä sähköosaston kanssa. Koneasentajana asennat, säädät, korjaat, ohjaat ja pidät kunnossa tuotantolinjojen koneita ja laitteita.
Tuotantotekniikan osaamisalalla koneistaja oppii valmistamaan mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia lastuavilla työmenetelmillä (sorvaaminen, jyrsiminen, hionta, NC-koneistus). Opit tietokoneavusteista cad/cam-suunnittelua ja -valmistusta. Koneistaja työskentelee pääosin tietokoneohjatuilla CNC-työstökoneilla (sorvit, työstökeskukset).
Tuotantotekniikan osaamisalalla levyseppähitsaaja oppii valmistamaan mittatarkkoja koneiden ja laitteiden osia, levy- ja teräsrakenteita tai pääsee työskentelemään eri hitsaustehtäviin. Opit hitsaamaan käsin ja robotilla, tekemään levytöitä, käyttämään CNC-levytyökoneita, toimimaan teräsrakentamisen parissa. Voit suorittaa kansainvälisen hitsaajatutkinnon (IW-pienahitsaaja).
Mitä on hyvä tietää?
Työtehtävät sopivat yhtä hyvin tytöille kuin pojille. Jokainen oppii, kun vain tuntee mielenkiintoa alaa kohtaan. Englantia tarvitaan, sillä ohjelmat ja ohjaukset ovat osin englanniksi. 3D-mallinnus kuuluu ensimmäisen vuoden opintoihin. Siitä kappaleen tekeminen alkaa!
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Yhteishaku 19.2. - 12.3.2019 www.opintopolku.fi
Peruskoulupohjaiseen koulutukseen haet aina perusopetuksen päättötodistuksella. Mikäli sinulla on osasuorituksia lukiosta tai ammatillisesta perustutkinnosta, haet silti perusopetuksen päättötodistuksella.
Lisätietoja
Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi