Kuljettajan ammattipätevyys, jatkokoulutus Vaasa

Ammattiala
Logistiikka
Opiskelutapa
Lähiopiskelu, Päiväopiskelu
Aloituspäivä
24.08.2020
Koulutuspaikka
Vaasa
Koulutuksen laajuus max
6 ov

Kenelle?

Onko sinulla kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassaolevaa ammattipätevyyttä?
Tämä täydennyskoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille linja-auton-, kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajille, jotka tarvitsevat koulutusta lain vaatiman ammattipätevyyden uusimiseksi tai säilyttämiseksi.
Olet väh. 21-vuotias, C1-, C-, CE-, D1-, D-tai DE-ajo-oikeuden omaava ja kuljetustyötä hakeva.
Sinulla on tai on ollut aikaisemmin suoritettu ammattipätevyys joko ajo-oikeuden (C1/C tai D1/D) tai koulutuksessa suoritetun perustason ammattipätevyyden perusteella.

Mitä saat?

Nyt voit suorittaa ammattipätevyyden Vaasassa osana kuljettajan jatkokoulutusta.
Koulutus sisältää 7 lähipäivää sekä työssäoppimista 23 päivää. Sisältö tarkentuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (ent. Trafi) hyväksymistä koulutuksista esim., Työturvallisuuskortti, Ennakoivan ajon koulutus, ajo- ja lepoaika-asetus sis. piirturit ja kuormansidonta.
Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse (mm. kortit 10 €/kpl).
Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 17 €/merkintä. Ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta, joten silloin kustannus on yhteensä 85 €.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

HAKEMINEN
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valinnan esteitä koulutukseen saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä. Etukäteen tiedossa oleva työharjoittelupaikka on etu valintatilanteessa.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut
Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS
Haastattelut pidetään 19.8.2020 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.
Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa (www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Työvoimakoulutus - Koulutushakemusteni tilanne.)

Lisätietoja

Olli Vienola p. 040 550 7604, email: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Opettaja Kari Kauppi p. 040 735 8406, email: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Kun haluat neuvontaa opiskeluun liittyvistä asioista, opintojen rahoituksesta sekä tietoa eri ammateista ja niihin johtavista koulutuksista:
KOULUTUSNEUVONTA - tietoa koulutusmahdollisuuksista, työvoimakoulutuksesta, opintojen rahoituksesta ma-pe klo 9-16.15
Palvelut matkapuhelimesta soitettaessa (operaattorimaksu): 0295 020 702
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
http://www.te-palvelut.fi > Näin asioit kanssamme > TE-puhelinpalvelut
http://www.facebook.com/Koulutusneuvonta
http://www.youtube.com/user/Koulutusneuvonta
http://suotuisasuunta.blogspot.fi