Kuljetusalan täydennyskoulutus, Rengonharju

Ammattiala
Logistiikka
Opiskelutapa
Lähiopiskelu
Aloituspäivä
24.08.2020
Koulutuspaikka
Rengonharju
Koulutuksen laajuus max
40 pv

Kenelle?

Onko sinulla kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassaolevaa ammattipätevyyttä? Nyt voit suorittaa ammattipätevyyden osana kuljettajan jatkokoulutusta. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille henkilöille.
Opiskelijoiksi valittavilla tulee olla vähintään C-luokan ajo-oikeus, joka on saatu tavaraliikenteessä ennen 10.9.2009 tai henkilöliikenteessä ennen 10.9.2008 sekä vähintään 20 vuoden ikä ja ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus.
Koulutus sisältää 24 lähipäivää (teoria- ja ajo-/käsittelyopetusta) sekä työssäoppimista 16 päivää.
Sisältö tarkentuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Liikenteen turvallisuusviraston hyväksymistä koulutuksista mm. ADR-perusajolupa (P/YP), työturvallisuuskortti, ennakoivan ajon koulutus, ensiapukoulutus, ajo- ja lepoaika-asetus, piirturit.
Koulutusaika on 24.8.-16.10.2020
Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.
Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 17 € / merkintä ja ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta. Lisäksi ADR -ajoluvan lunastusmaksu on 50 €. Korttien hinta on n. 15€ / kpl.
Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.
Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 17 € / merkintä ja ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta. Lisäksi ADR -ajoluvan lunastusmaksu on 50 €. Korttien hinta on n. 15€ / kpl.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijan tulee täyttää hakemus te-toimiston sivuilla, www.te-palvelut.fi
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Valinnan esteitä saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä.
KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ! Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.
VALVONTAOTTEEN TULOSTAMINEN
1. Mene www.trafi.fi -sivuille
2. Valitse asiointi
3. Valitse kuljettajatiedot ja ajokorttiote
4. Valitse oma asiointi -palvelu
5. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla
6. Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan.
Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai SMS-viesti.
Valintatiedot lähetetään kirjeitse ja ne ovat nähtävillä myös sähköisissä palveluissa (www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Työvoimakoulutus - Koulutushakemusteni tilanne.)

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antavat Sedussa Sirkku Keljo 040 081 6689, sirkku.keljo(at)sedu.fi ja Olli Vienola 044 729 2218, olli.vienola(at)sedu.fi.