Kurikan teollisuus ja työpaikat tutuksi (698439)

Ammattiala
Kone- ja tuotantotekniikka
Koulutustyyppi
Ei tutkintotavoitetta
Aloituspäivä
03.05.2021
Koulutuspaikka
Kurikka
Koulutuksen laajuus max
53 pv

Kenelle?

Koulutus soveltuu kaikille, joilla on kiinnostusta teknologia-alojen työhön.

Mitä saat?

Sedu Education Oy ja Kurikan alueen yritykset aloittavat uudentyyppisen koulutuksen kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin. Koulutus on rakennettu yhteistyössä Sedun, Fortacon, Beam-Netin, Relicompin ja Lohimetin kanssa. Yritykset tarjoavat työpaikalla tapahtuvaa oppimista omissa työtehtävissään koulutuksen aikana. Noin puolet koulutuksesta tapahtuu Sedun Kurikan kampuksella erilaisissa tekniikan alan teorian ja käytännön opinnoissa. Toinen puoli kouluttamisesta tapahtuu yrityksissä, kouluttajan ohjauksessa. Pääset tutustumaan useisiin eri työtehtäviin mukana olevissa yrityksissä ja saat erittäin hyvän kuvan alueen teollisuuden osaamistarpeista ja työtehtävistä.Työpaikoille on sovittu 12 työpistettä, joten aloituspaikkoja on vain 12.
Koulutuksen alussa on orientaatiojakso ( 10 pv), jonka aikana suunnittelet yhdessä kouluttajan kanssa koulutuksen sisällön ja toteutuksen. Orientaatiojakson jälkeen opiskelija voi palata ilman seuraamuksia työnhakijaksi te-toimistoon, mikäli koulutusvalinta osoittautuu virheelliseksi.
Koulutuksen aikana otetaan haltuun verkkoympäristöissä tapahtuvat opinnot ja siihen liittyvät tietotekniset haasteet. Koulutusta toteutetaan pääasiassa lähiopetuksena, mutta myös etäyhteyden kautta etätyöhön tutustumisen näkökulmasta ja digitaalisten valmiuksien parantamiseksi.
Yritysten kanssa sovitut koulutuksen painopisteet ovat hitsaus, robotiikka, koneistus, pintakäsittely, kokoonpano ja varastologistiikka. Koulutuksen sisältö muodostuu siis näiden työtehtävien tarpeista.
Kurikan kampuksella opetetaan mm. seuraavia aiheita:
- Tietotekniset valmiudet
- Sähköalan perusteet, ajoneuvosähkö
- Robotiikan perusteet
- Teknisten dokumenttien lukeminen ja piirustuksen lukutaito
- Yritysten esittelyt niin Sedun kampuksella kuin yrityksissäkin
- Hitsauksen perusteet
- Koneenasennuksen ja kokoonpanon perusteet
- Teollisen pintakäsittelyn perusteet
- Työnhaku ja osaamisen arviointikeskustelu

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakuaikaa jatkettu 25.4.2021 asti.
HAKEMINEN: jätä hakemus oheisesta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’).
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluun.
Seuraa valintatietojasi www.te-palvelut.fi -> Asioi verkossa -> Henkilöasiakkaalle -> Oma asiointi-palvelussa.
Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 tai
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta
Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös Facebookista: www.facebook.com/etelapohjanmaa.tepalvelut

Lisätietoja

Kiinnostuitko? Lisätietoja koulutuksesta saat Sedu Education Oy:n kouluttajalta Juhani Hautamäki, juhani.hautamaki(at)sedu.fi 045-6761119