Liiketoiminnan ammattitutkinto (taloushallinnon osaaja)

Ammattiala
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu, Verkko-opiskelu
Aloituspäivä
09.02.2021
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen laajuus max
150 osp

Kenelle?

Sinulle, joka työskentelet tai olet työskennellyt erilaisissa taloushallinnon tehtävissä. Hallitset jo taloushallinnon perusasiat. Haluat vahvistaa osaamistasi taloushallinnon työtehtäviin liittyen. Voit valita seuraavista opintopoluista itsellesi parhaiten soveltuvan: kirjanpitäjä, reskontranhoitaja tai palkanlaskija.
Voit aina osallistua koulutuksen lähipäiviin etäyhteyden välityksellä. Koulutuksen edetessä voit halutessasi osallistua lähipäiviin myös paikan päällä. Opintojen edetessä näytöt tulee suorittaa työelämässä.

Mitä saat?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon (Taloushallinnon osaamisala) suoritettuasi
- voit toimia taloushallinnon tehtävissä eri kokoisissa yrityksissä tai organisaatioissa
Kirjanpitäjän opintopolun suoritettuasi hallitset kaksi osa-aluetta valintasi mukaan:
- kuukausittaisen kirjanpidon laatimisen
- tilinpäätöksen tekemisen
- kannattavuuslaskennan ja budjetoinnin
Reskontranhoitajan opintopolun suoritettuasi:
- hoidat organisaation osto- ja myyntireskontraa
- tuotat ja analysoit talouden tunnuslukuja
Palkanlaskijan opintopolun suoritettuasi:
- hoidat yrityksen palkkahallintoa
- hoidat myynti- ja ostoreskontraa tai hallitset kuukausittaisen kirjanpidon laatimisen valitsemastasi tutkinnonosasta riippuen
Koulutuksen aikana opiskelet omaan opintopolkuusi kuuluvia sisältöjä, kuten kirjanpito, palkanlaskenta, osto- ja myyntireskontra, budjetointi, kannattavuuslaskenta ja tilinpäätös. Opintosi suunnitellaan kanssasi yksilöllisesti ja aikaisempi osaamisesi huomioidaan.
Opinnot ovat monimuotoisia ja ne koostuvat lähiopetuspäivistä ja verkko-opinnoista. Näytöt suoritetaan alan työpaikoilla.
Taloushallinnon ammattitutkinto on uudistunut liiketoiminnan ammattitutkinnoksi! Suorittamalla liiketoiminnan ammattitutkinnon voit suuntautua taloushallinnon monipuolisiin tehtäviin.
Omaehtoinen koulutus on päätoimista monimuoto-opiskelua, johon voi hakea esim. KELAn opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, oppisopimus(a)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Osallistumismaksu on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen ympäri vuoden!
Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi sovimme henkilökohtaisen haastattelun, jossa lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi. Haastattelu toteutetaan yhdessä sovitun mukaisesti, esim. etäyhteyden välityksellä.

Lisätietoja

Tuula Alhainen, p. 040 680 7193
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi