Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi (monimuoto)

Aloituspäivä
Alkaa 01.03.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka jo työskentelet, tai olet aiemmin työskennellyt kaupallisella alalla, mutta haluat päivittää osaamistasi ja koulutustasoasi vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita. Sinulla voi olla työkokemusta myös joltain muulta alalta, mutta suunnittelet alan vaihtamista. Olet voinut suorittaa tutkinnon aiemmin joltain toiselta alalta, mutta se ei ole välttämätöntä. Koulutus sopii myös vaikkapa sinulle, jolta on joskus jäänyt merkonomiopinnot kesken. Mikäli et ole tällä hetkellä työsuhteessa, voit hakea koulutuksen ajalle opintososiaalisia etuuksia, esim. opintotukea tai työttömyysetuutta.
Toiveenasi on tutkinnon suorittamisen avulla kehittää monipuolinen ja ajantasainen osaaminen, jotta voit jatkossa työskennellä liiketoiminnan jollain osa-alueella esim. myynnin, asiakaspalvelun, taloushallinnon tai markkinoinnin työtehtävissä.
Sisältö
Koulutus toteutetaan omaehtoisena monimuotokoulutuksena. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta (noin 1pv/vko), etä- ja verkko-opiskelusta (noin 1 pv/vko) sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta (noin 3 pv/vko). Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus.
Koulutuksen aikana voit kehittää osaamistasi valintojesi pohjalta esim. seuraavilla osa-alueilla:
* asiakaspalvelu, myynti ja palvelumuotoilu
* kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontran hoitaminen
* projektissa toimiminen ja tapahtumatuotanto
* markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
* henkilöstön tukipalvelut ja logistiikkapalvelut
* yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen
Miksi Sedu?
Liiketalouden perustutkinto on uudistunut. Uusi Liiketoiminnan perustutkinto tarjoaa sinulle ajassa kiinni olevaa osaamista liike-elämän moniin tarpeisiin. Monipuoliset oppimisympäristöt mahdollistavat opetukseen osallistumisen myös kauempaa.
Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855077/reformi/tiedot
Mitä saat?
Tutkinnon suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa ja talouden hallinnan osaamista. Opiskelemalla liiketoiminnan perustutkinnon saat perusvalmiudet myös yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.
Tutkinto antaa pätevyyden hakeutua korkeakouluopintoihin.
Voit työskennellä liiketoiminnan osaajana työelämän monilla eri aloilla, esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun, taloushallinnon tai toimistopalvelujen tehtävissä.
Mitä on hyvä tietää?
Omaehtoinen koulutus on päätoimista monimuoto-opiskelua, johon voi hakea esim. KELAn opintotukea, työttömyysetuutta tai aikuiskoulutustukea. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Koulutuksessa on kesätauko heinäkuussa 2019 ja 2020. Koulutuksen kesto räätälöidään ja se on enimmillään noin 2 vuotta. Koulutus tarjoaa mahdollisuuksia myös ulkomaan jaksoihin.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, p. 020 124 4706.
Jos olet jo alan ammattilainen, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakuaika päättyy 10.02.2019.
Koulutuksesta pidetään infotilaisuus tiistaina 19.2.2019 klo 14-16 luokassa P205, päärakennuksen toinen kerros, osoitteessa Rastaantaival 2, Seinäjoki.
1.3.2019 jälkeen seuraava ryhmä starttaa 5.8.2019. Haku siihen alkaa 11.2.2019.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksuton. Päätoimisille opiskelijoille myös ruokailu on ilmainen. Pitkänmatkalaiset voivat hakea koulumatkatukea.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus
Lisätietoja
Mari Saranpää, p. 040 868 0833 (myynti ja markkinointi)
Päivi Olli, p. 040 680 7657 (taloushallinto)
Minna Taka, p. 040 868 0239 (myynti ja markkinointi)
Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi