Liiketoiminnan perustutkinto merkonomi

Ammattiala
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Opiskelutapa
Lähiopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Lapua
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet. Alan työkokemus katsotaan eduksi.
Koulutus on tarkoitettu myös sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa. Opiskelet päiväkoulutuksessa.

Mitä saat?

Valmistut merkonomiksi ja saat hyvät valmiudet työskennellä liiketoiminnan osaajana työelämän monilla eri aloilla, esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon tai tapahtumatuotannon tehtävissä. Lisäksi saat hyvät perusvalmiudet yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.
Valmistuttuasi voit toimia esim. myyjänä, tuoteryhmävastaavana, tuote-esittelijänä, asiakasneuvojana, talous- tai henkilöstösihteerinä, palveluneuvojana tai viestintäsihteerinä.
Meillä voit yhdistää myös ammatillisen tutkinnon ja lukio-opinnot tai ammatillisen tutkinnon ja AMK-opinnot.
Koulutuksen aikana voit valintojesi mukaan hankkia osaamista esimerkiksi seuraavilta osa-alueilta:
- asiakaspalvelu ja myynti
- markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
- tietotekniikka- ja digitaidot
- projektissa toimiminen ja tapahtumatuotanto
- yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen
Liiketoiminnan opiskelijoilla on mahdollisuus testata omia yrittäjyystaitojaan osallistumalla NY – Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan, jolloin 1-4 opiskelijan ryhmä perustaa oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen. Oman yrityksen käynnistäminen opettaa työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. Myös vuorovaikutustaidot ja yrittäjämäinen asenne kehittyvät yrittäjävuoden aikana.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Uusi liiketoiminnan perustutkinto tarjoaa sinulle ajassa kiinni olevaa osaamista liike-elämän moniin tarpeisiin.
Yrittäjyys on Sedu Lapualla erityisasemassa. Haluamme kannustaa opiskelijoita kehittymään oman alansa osaaviksi ammattilaisiksi. Yrittäjyys näkyy asenteena myös silloin, kun työskennellään toisen palveluksessa.
Sedun merkonomikoulutuksessa on monipuolinen mahdollisuus kansainvälistymiseen. Voit esim. tehdä osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla käytännön työtehtävissä. Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi
Opetus on maksutonta. Materiaalimaksuja saattaa tulla joissakin oppiaineissa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakea jatkuvassa haussa, koulutus alkaa elokuussa 2019 (tai sopimuksen mukaan) päiväkoulutuksena.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut alasta tai sinulle, jolla on jo ammatillinen tutkinto ja kenties työkokemustakin ja haluat vaihtaa alaa.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi