Liiketoiminnan perustutkinto merkonomi

Ammattiala
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Opiskelutapa
Lähiopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 21.10.2019
Koulutuspaikka
Seinäjoki
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille, ylioppilaille tai lukion oppimäärän suorittaneille. Tavoitteesi voi olla myös opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen tai kaksoistutkinnon suorittaminen.

Mitä saat?

Valmistut merkonomiksi ja saat hyvät valmiudet työskennellä liiketoiminnan osaajana työelämän monilla eri aloilla, esimerkiksi asiakaspalvelun ja myynnin, markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon, taloushallinnon tai tapahtumatuotannon tehtävissä. Lisäksi saat hyvät perusvalmiudet yrittäjyyteen ja valmiudet kehittyä lähiesimiestehtäviin.
Valmistuttuasi voit toimia esim. myyjänä, tuoteryhmävastaavana, tuote-esittelijänä, asiakasneuvojana, palkanlaskijana, talous- tai henkilöstösihteerinä, palveluneuvojana tai viestintäsihteerinä.
Meillä voit yhdistää myös opiskelun ja huippu-urheilun, ammatillisen tutkinnon ja lukio-opinnot tai ammatillisen tutkinnon ja AMK-opinnot.
Koulutuksen aikana voit valintojesi mukaan hankkia osaamista esimerkiksi seuraavilta osa-alueilta:
- asiakaspalvelu ja myynti
- kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontran hoitaminen
- projektissa toimiminen ja tapahtumatuotanto
- markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto
- henkilöstön tukipalvelut ja logistiikkapalvelut
- yritystoiminnan suunnittelu ja yrityksessä toimiminen
Digitaalisuus on meille olennainen osa arkea ja oma kannettava tietokone (Windows) on päivittäinen työväline. Jokaisella opiskelijalla on oltava oma kannettava tietokone.
Liiketoiminnan opiskelijoilla on mahdollisuus testata omia yrittäjyystaitojaan osallistumalla NY – Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan, jolloin 1-4 opiskelijan ryhmä perustaa oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen. Oman yrityksen käynnistäminen opettaa työelämätaitoja ja taloudenhallintaa. Myös vuorovaikutustaidot ja yrittäjämäinen asenne kehittyvät yrittäjävuoden aikana.
Sedu Koulukatu on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos. Sinulla on mahdollisuus hakea urheilupainotteiseen liiketoiminnan perustutkintoon, joka mahdollistaa tavoitteellisen opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämisen.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jossa tarkennetaan tutkintotavoite, koulutuksen sisältö ja opiskelun kesto. Siinä tarkastellaan myös aikaisemmin hankittu osaaminen. HOKSia päivitetään koko koulutuksen ajan.
Uusi liiketoiminnan perustutkinto tarjoaa sinulle ajassa kiinni olevaa osaamista liike-elämän moniin tarpeisiin.
Yrittäjyys on Koulukadun Sedussa erityisasemassa. Haluamme kannustaa opiskelijoita kehittymään oman alansa osaaviksi ammattilaisiksi. Yrittäjyys näkyy asenteena myös silloin, kun työskennellään toisen palveluksessa.
Sedun merkonomikoulutuksessa on monipuolinen mahdollisuus kansainvälistymiseen. Voit esim. tehdä osan työssäoppimisjaksoistasi ulkomailla. Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Jos suoritat tutkinnon ja olet ollut työssä yhteensä vähintään viisi vuotta tutkinnon suorittamispäivään mennessä, sinulla on mahdollisuus hakea koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää: www.tyollisyysrahasto.fi
Opetus on maksutonta. Materiaalimaksuja saattaa tulla joissakin oppiaineissa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake.
Mikäli haet urheilijoille suunnattuun koulutukseen eli sporttimerkonomiksi, sinun tulee hakea myös Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan. Lue lisää: http://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Urheile-ja-opiskele

Lisätietoja

Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi