Logistiikan perustutkinto varastopalvelujen osaamisala varastonhoitaja

Ammattiala
Logistiikka
Koulutustyyppi
Perustutkinto
Opiskelutapa
Päiväopiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 26.09.2019
Koulutuspaikka
Rengonharju
Koulutuksen kesto
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille, yli 20-vuotiaille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet ja motivoituneet hankkimaan itselleen logistiikka-alan tutkinnon ja työllistymään varastonhoitajana.

Mitä saat?

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa logistiikka-alan perustutkinto, varastonhoitaja. Koulutus suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan. Henkilökohtaistamisessa määritellään myös koulutuksen kesto. Koulutus toteutetaan pääosin Sedun Ilmajoen yksiköissä Ilmajoentiellä ja Rengonharjulla.
Logistiikan ala on monipuolinen ja yksi yrityksen tärkeimmistä osa-alueista. Tämän koulutuksen aikana opiskelijoille muodostuu kokonaisnäkemys toimialasta ja alan yrityksistä, joissa suoritetaan työssäoppimista n. puolet opiskeluajasta, opitaan työskentelemään asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti noudattaen alan säädöksiä ja määräyksiä.
Varastoalan työelämäverkosto käsittää erikokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiä. Kiinteä yhteistyö alan yritysten kanssa kehittää sekä edistää alan koulutusten ja työelämän kohtaamisia, lisää koulutusten työelämälähtöisyyttä ja niiden vaikuttavuutta.
Valmistuttuaan varastonhoitajaksi omataan valmiudet toimia mm. tavaroiden varastointiin ja käsittelyyn liittyvissä tehtävissä. Ammattitaitoon kuuluvat oma-aloitteisuus, täsmällisyys, luotettavuus sekä ammattitaitoinen, joustava työskentelytapa sekä omataan osaamista mm. yrittäjyystaidoista ja hyvistä asiakaspalvelu- ja kommunikaatiotaidoista. Varastoalan työntekijöinä on mahdollista työllistyä eri aloille kuten; kaupan-, teollisuuden-, liikenteen- ja julkisen sektorin palvelukseen.
Koulutukseen kuuluvat tutkinnon osat:
Pakolliset:
* Tavaran vastaanotto ja säilytys
* Tavaran keräily ja lähetys
* Inventointi ja saldonhallinta
* Trukinkuljettajan tehtävät
Valinnaiset:
* Vaarallisten aineiden käsittely
* Varaston tietojärjestelmät
* Osto- ja myyntitoiminnot varastoissa
* Yritystoiminnan suunnittelu
* Tavaran kuljettaminen
YTO-opinnot (yhteiset tutkinnon osat) henkilökohtaistetaan ja ne vaikuttavat koulutusajan pituuteen.
Koulutus on maksuton, opiskelija maksaa itse lupakorteista syntyvät kustannukset noin 10 €/kortti. Näitä lupakortteja ovat mm. työturvallisuuskortti, hygieniapassi, ensiapukortti, tulityökortti.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika päättyy 2.9.2019.
Jätä hakemus tiedot -välilehdellä olevasta hakupainikkeesta (’Hae tähän koulutukseen’). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.
Täytä hakemus koulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitova. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Haastattelut koulutukseen pidetään Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa Seinäjoella 12.9.2019. Haastateltaville lähetetään kirjallinen kutsu tai tekstiviesti.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

Jaakko Marttila p. 040 840 4036, email: etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16 tai
koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta