Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Rengonharju
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Yhteishaku 2019: Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille.
Peruskoulupohjaiseen koulutukseen haet aina perusopetuksen päättötodistuksella. Mikäli sinulla on osasuorituksia lukiosta tai ammatillisesta perustutkinnosta, haet silti perusopetuksen päättötodistuksella.
Sisältö
Logistiikan perustutkinnon, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, opinnot rakentuvat nousujohteisesti, alkaen ensimmäisenä vuotena kuljetuslogistiikan perusteista ja päättyen itsenäisesti suoritettaviin kuljetuksiin yhdistelmäajoneuvolla kolmantena vuonna. Suoritat myös kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, joka on ajokortin lisäksi edellytyksenä kuljettajan ammatissa toimimiselle
Opintojesi aikana suoritat lisäksi trukkiturvallisuuskoulutuksen, ADR-perusajoluvan, ensiapukortin (EA1), hygieniaosaamiskortin, kuljetusalan työturvallisuus- ja tieturvakortin sekä raskaankaluston ennakoivan ajon koulutuksen. Näiden lisäksi opinnot sisältävät maksuttoman opetuksen B-, C- ja CE-ajo-oikeuteen. Huolehdit itse korttien ja lupien viranomaismaksuista.
Mitä saat?
Meillä opiskelet monipuolisella ja ammattiliikenteen vaatimustason täyttävällä kalustolla, todellisten työtehtävien kautta alan ammattilaiseksi. Saat opiskella saman henkisten nuorten kanssa, joita yhdistää kiinnostus kuljetusalaan. Lisäksi saat ammattitaitoisen opetuksen opintojen sisältämiin ajo-oikeuksiin sekä kuljetusalan ammattipätevyyteen.
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät. Opiskelijaksi valittavan on toimitettava lääkärintodistus ja ajokorttirekisteriote opintojen aloittamisen yhteydessä. Valinnoissa sovelletaan SORA-säädöksiä (OPH:n määräys 27/011/2015). Määräyksessä huomioidaan alalle soveltumista erityisesti terveyteen ja toimintakykyyn liittyvien ominaisuuksien näkökulmasta. http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Mihin-ja-miten-haen/Sovellunko-alalle.
Seuraavassa on lueteltu ne terveydentilavaatimukset, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä Logistiikan perustutkintoon:
* insuliinihoitoinen diabetes
* epilepsia tai muut tasapainoelimistön sairaudet ja toimintahäiriöt
* sellainen näön tai kuulon heikkous, jota ei voida korjata apuvälineillä
* sydän- ja verenkiertoelinten sairaus
* fyysisen kuormituksen sietoa ja ulkotyössä selviytymistä rajoittava hengityselinten sairaus
* tuki- ja liikuntaelimistön sairaus
* munuaissairaudet
* psyykkinen sairaus, joka estää käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen
* päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus.
Mitä on hyvä tietää?
Opiskelijalta edellytetään kuljetusalan käytännön työtehtävien ja työpaikoilla tapahtuvan oppimisen aiheuttamaan kuormitukseen nähden riittävää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä.
Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät.
Opiskelijaksi valittavan on toimitettava lääkärintodistus ja ajokorttirekisteriote opintojen aloittamisen yhteydessä.
Opiskelijoilta odotamme sitoutumista opetukseen ja yhteisiin sääntöihin sekä nuhteettomuutta liikenteessä. Tavoitteenamme on kouluttaa kuljetusalan ammattilaisia, jotka ovat palveluhenkisiä ja jotka toimivat liikenteessä esimerkillisesti ja kuljetusalan imagoa kohottavasti. Logistiikan perustutkinnon suorittaneet opiskelijat sijoittuvat työelämään hyvin ja ovat tulevaisuudessakin haluttua työvoimaa.
Maksuton lounas kuuluu opiskeluun ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa. Sedulla on asuntola mm. Ilmajoella ja Seinäjoella.
Sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa. Oppilaitos tukee ulkomaanjaksoa rahallisesti. Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakeutuminen yhteishaussa 19.2. klo 8.00 – 12.3.2019 klo 15.00 Opintopolussa www.opintopolku.fi.
Valinta on ehdollinen, kunnes ryhmän 2 ajokorttiluokkien terveysvaatimukset todentava todistus on esitetty sekä toimitettu Trafin ajokorttiote alalle soveltuvuuden arvioimista varten.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Huolehdit itse korttien ja lupien viranomaismaksuista.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi