Logistiikan perustutkinto yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Ammattinimike
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Aloituspäivä
02.08.2021
Toimipiste
Rengonharju
Suoritettuasi logistiikan perustutkinnon voit toimia
- yhdistelmäajoneuvonkuljettajana,
- kuorma-autonkuljettajana,
- pakettiautonkuljettaja
- työkoneenkuljettajana
- varastotyöntekijänä
- kuljetusyrittäjänä, koneyrittäjänä
- liikenneopettajana jatkokoulutuksen kautta
Mikäli etsit uutta uraa, voit hakea tähän koulutukseen seuraavan kerran koronavirustilanteen rauhoituttua. Voit hakea koulutukseen myös yhteishaussa 2021.
Logistiikan perustutkinnon, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, opinnot rakentuvat nousujohteisesti, alkaen ensimmäisenä vuotena kuljetuslogistiikan perusteista ja päättyen itsenäisesti suoritettaviin kuljetuksiin yhdistelmäajoneuvolla kolmantena vuonna. Suoritat myös kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, joka on ajokortin lisäksi edellytyksenä kuljettajan ammatissa toimimiselle
Opintojesi aikana suoritat lisäksi trukkiturvallisuuskoulutuksen, ADR-perusajoluvan, ensiapukortin (EA1), hygieniaosaamiskortin, kuljetusalan työturvallisuus- ja tieturvakortin sekä raskaankaluston ennakoivan ajon koulutuksen. Näiden lisäksi opinnot sisältävät maksuttoman opetuksen B-, C- ja CE-ajo-oikeuteen. Huolehdit itse korttien ja lupien viranomaismaksuista.
Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Osaamisalat
Kuljetuspalvelujen osaamisala
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3489218
Opiskelijoilta odotamme sitoutumista opetukseen ja yhteisiin sääntöihin sekä nuhteettomuutta liikenteessä. Tavoitteenamme on kouluttaa kuljetusalan ammattilaisia, jotka ovat palveluhenkisiä ja jotka toimivat liikenteessä esimerkillisesti ja kuljetusalan imagoa kohottavasti.
Logistiikan perustutkinnon suorittaneet opiskelijat sijoittuvat työelämään hyvin ja ovat tulevaisuudessakin haluttua työvoimaa.
Kuljetuspalvelujen osaamisalaan hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti)
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Opiskelijalta edellytetään kuljetusalan käytännön työtehtävien ja työpaikoilla tapahtuvan oppimisen aiheuttamaan kuormitukseen nähden riittävää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä.
Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät.
Opiskelijaksi valittavan on toimitettava lääkärintodistus ja ajokorttirekisteriote opintojen aloittamisen yhteydessä.
Meillä opiskelet monipuolisella ja ammattiliikenteen vaatimustason täyttävällä kalustolla, todellisten työtehtävien kautta alan ammattilaiseksi. Saat opiskella samanhenkisten nuorten kanssa, joita yhdistää kiinnostus kuljetusalaan. Lisäksi saat ammattitaitoisen opetuksen opintojen sisältämiin ajo-oikeuksiin sekä kuljetusalan ammattipätevyyteen.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.
Opiskelijat hankkivat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa sinulla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla.
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.