Logistiikan perustutkinto yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Ammattinimike
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Aloituspäivä
02.08.2022
Toimipiste
Rengonharju
Suoritettuasi logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettajan tutkinnon, voit toimia
- yhdistelmäajoneuvonkuljettajana,
- kuorma-autonkuljettajana,
- pakettiautonkuljettaja
- työkoneenkuljettajana
- varastotyöntekijänä
- kuljetusyrittäjänä, koneyrittäjänä
- liikenneopettajana jatkokoulutuksen kautta
Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2022 yhteishaussa.
Logistiikan perustutkinnon, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, opinnot rakentuvat nousujohteisesti, alkaen ensimmäisenä vuotena kuljetuslogistiikan perusteista ja päättyen itsenäisesti suoritettaviin kuljetuksiin yhdistelmäajoneuvolla kolmantena vuonna. Suoritat myös kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, joka on ajokortin lisäksi edellytyksenä kuljettajan ammatissa toimimiselle
Opintojesi aikana suoritat lisäksi trukkiturvallisuuskoulutuksen, ADR-perusajoluvan, ensiapukortin (EA1), hygieniaosaamiskortin, kuljetusalan työturvallisuus- ja tieturvakortin sekä raskaankaluston ennakoivan ajon koulutuksen. Näiden lisäksi opinnot sisältävät maksuttoman opetuksen B-, C- ja CE-ajo-oikeuteen. Huolehdit itse korttien ja lupien viranomaismaksuista.
Opinnot kestävät n. 3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella voit anoa osaamisen tunnustamista, jolloin opintoaikasi lyhenee.
Osaamisalat
Kuljetuspalvelujen osaamisala
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3489218
Opiskelijoilta odotamme sitoutumista opetukseen ja yhteisiin sääntöihin sekä nuhteettomuutta liikenteessä. Tavoitteenamme on kouluttaa kuljetusalan ammattilaisia, jotka ovat palveluhenkisiä ja jotka toimivat liikenteessä esimerkillisesti ja kuljetusalan imagoa kohottavasti.
Logistiikan perustutkinnon suorittaneet opiskelijat sijoittuvat työelämään hyvin ja ovat tulevaisuudessakin haluttua työvoimaa.
Kuljetuspalvelujen osaamisalaan hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti)
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Opiskelijalta edellytetään kuljetusalan käytännön työtehtävien ja työpaikoilla tapahtuvan oppimisen aiheuttamaan kuormitukseen nähden riittävää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä.
Logistiikan perustutkinnon koulutuksessa vaaditaan, että ajokorttiryhmän 2 terveysvaatimukset täyttyvät.
Opiskelijaksi valittavan on toimitettava lääkärintodistus ja ajokorttirekisteriote opintojen aloittamisen yhteydessä.
Meillä opiskelet monipuolisella ja ammattiliikenteen vaatimustason täyttävällä kalustolla, todellisten työtehtävien kautta alan ammattilaiseksi. Saat opiskella samanhenkisten nuorten kanssa, joita yhdistää kiinnostus kuljetusalaan. Lisäksi saat ammattitaitoisen opetuksen opintojen sisältämiin ajo-oikeuksiin sekä kuljetusalan ammattipätevyyteen.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Sinulla on mahdollisuus opiskella myös SeAMK:ssa ammattikorkeakouluopintoja ammatillisten opintojen yhteydessä ns. väyläopintoina. Voit valita väyläopinnoiksi sen alan opintoja, joita opiskelet Sedussa.
Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.
Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.
Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa ja sen rahoitus tulee oppilaitoksen koordinoimista kansainvälisistä hankkeista. Sedusta lähtee vuosittain yli 300 opiskelijaa eripituisille ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde myös sinulle.  
Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa. Voit valita opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi suunnataksesi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutus on haettavissa seuraavan kerran yhteishaussa 2022.
Logistiikan perustutkintoon järjestetään Sedussa soveltuvuuskoe.

Lisätietoja

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi