Maatalousalan ammattitutkinto, maatilan hoitamisen sekä tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin osaamisalat

Ammattiala
Maatalous ja metsä
Koulutustyyppi
Ammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 25.01.2019
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinto on nyt maatalousalan ammattitutkinto! Maatalousalan ammattitutkinto sopii sinulle, joka haluat uuden uran maatalousalalta tai suunnittelet maatilayrityksen toiminnan jatkamista. Sinulla saattaa olla kokemusta maaseutuyrittämisestä tai maatilayrityksen työntekijänä toimimisesta. Kevätkauden ensimmäinen lähijakso järjestetään 25.-26.1.2019.

Mitä saat?

Suorittamalla maatalousalan ammattitutkinnon saat maatalousalan työtehtävissä vaaditun ammattitaidon. Osaat toimia vastuullisesti, turvallisesti ja taloudellisesti laatutavoitteista ja hyvästä työergonomiasta kiinni pitäen. Sinulla on hyvä kokonaisnäkemys maatalouden tuotanto- ja palveluprosesseista. Seuraat aktiivisesti toimialan kehitystä.
Valmistuttuasi voit toimia maatalouslomittajan, sorkkahoitajan, mehiläistarhaajan, maatalouskonehuoltajan, maatalouskoneenkuljettajan, tuotantoeläintenhoitajan, seminologin tai esim. maatilatyöntekijän tehtävissä.
Vahvista osaamistasi tai hanki uusi ura - suorita maatalousalan ammattitutkinto! Maatalousalan ammattitutkinto-opinnoissa keskitytään viljelyn perusteisiin, mm. lannoittamiseen ja kasvinsuojeluun sekä alan töiden sujuvaan tekemiseen. Lue lisää tutkinnon perusteista:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4914571/reformi/sisalto/6039683
Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus sekä henkilökohtaiset, osaamisen kehittämiseen liittyvät tavoitteesi.
Maatalousalan ammattitutkintoon johtavat opinnot koostuvat lähijaksoista, verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä näyttötutkinnon suorittamisesta työpaikalla. Lähipäiviä on noin 2 päivää/kk, perjantaisin ja lauantaisin. Kevättalvella opiskelemme maatilan talouteen liittyvät asiat. Syksyllä keskitymme peltoviljelyn toteuttamiseen ja suunnitteluun. Kevään ensimmäinen lähijakso on pe-la 25.-26.1.2019.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, oppisopimus(a)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Koulutuksen hinta on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi, otamme sinuun yhteyttä.

Lisätietoja

opettaja Heikki Koskimies, p. 040 830 2388.
opettaja Leena Ojala, p. 040 830 4116
asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Jos emme heti vastaa, soitamme takaisin mahdollisimman pian.