Maatalousalan erikoisammattitutkinto, maatilan johtamisen osaamisala

Ammattiala
Maatalous ja metsä
Koulutustyyppi
Erikoisammattitutkinto
Opiskelutapa
Monimuoto-opiskelu
Aloituspäivä
Alkaa 25.01.2019
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
150 osp

Kenelle?

Viljelijän ammattitutkinto on nyt maatalousalan erikoisammattitutkinto! Maatalousalan erikoisammattitutkinto sopii sinulle, joka haluat vahvistaa osaamistasi ja/tai suunnittelet maatilayrityksen toiminnan jatkamista esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen kautta. Saatat kaivata lisää osaamista maatilayrityksesi kehittämiseen tilakoon kasvaessa. Sinulla tulee olla kokemusta maaseutuyrittämisestä tai maatilayrityksen työntekijänä toimimisesta usean vuoden ajalta. Kevätkauden ensimmäinen lähijakso järjestetään 25.-26.1.2019.

Mitä saat?

Suorittamalla maatalousalan erikoisammattitutkinnon vahvistat osaamistasi maatalousalalla. Sinulla on hyvä kokonaisnäkemys maatalouden tuotanto- ja palveluprosesseista sekä maatilayrityksen johtamisesta. Seuraat aktiivisesti toimialan kehitystä.
Valmistuttuasi voit toimia maaseutuyrittäjän, tilanhoitajan tai esim. tarhaajamestarin tehtävissä.
Maatalousalan erikoisammattitutkinto-opinnoissa keskitytään vastuullisesti, taloudellisesti ja tehokkaasti toimivan maatilayrityksen kehittämiseen sekä sujuvuuteen alan töissä. Lue lisää tutkinnon perusteista:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/4914572
Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnitelmassa (HOKS) huomioidaan aikaisempi osaaminen ja koulutus sekä henkilökohtaiset, osaamisen kehittämiseen liittyvät tavoitteesi.
Maatalousalan erikoisammattitutkintoon johtavat opinnot koostuvat lähijaksoista, verkko-opinnoista, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä näyttötutkinnon suorittamisesta työpaikalla. Lähipäiviä on noin 2 päivää/kk, perjantaisin ja lauantaisin. Kevättalvella opiskelemme maatilan talouteen liittyvät asiat. Syksyllä keskitymme peltoviljelyn toteuttamiseen ja suunnitteluun. Kevään ensimmäinen lähijakso on pe-la 25.-26.1.2019.
Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin sinulla tulee olla soveltuva alan työpaikka ja työnantaja, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä:
Sedu työelämäpalvelut, oppisopimus(a)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Koulutuksen hinta on 250 €. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli keskeytät opintosi.
Koko tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakea ammattitutkintostipendiä 400 €. Lisätietoja: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake. Vastaanotettuamme hakemuksesi, otamme sinuun yhteyttä.
Hae koulutukseen Ilmoittautuminen yrityksille
Kumpaa hakeutumislomaketta käytän?

Lisätietoja

opettaja Heikki Koskimies, p. 040 830 2388.
opettaja Leena Ojala, p. 040 830 4116
asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Jos emme heti vastaa, soitamme takaisin mahdollisimman pian.