Maatalousalan perustutkinto eläintenhoitaja

Ammattinimike
Eläintenhoitaja
Aloituspäivä
Joustava aloitus
Toimipiste
Ilmajoki
Eläintenhoitajana osaat huolehtia tuotanto- tai pieneläinten hoidosta ja hyvinvoinnista sekä toimia itsenäisesti maatilan eri töissä. Koulutuksen jälkeen voit toimia eläintenhoitajana esim. maatilalla, lomituspalveluissa, kotieläinpuistossa, eläinhoitolassa, eläinkaupassa tai omassa maaseutuyrityksessä.
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet maatalousalalle hakeutumista tai työskentelet jo maatalousalalla. Haluat opiskella joustavasti monimuoto-opintoina.
Haluat kehittää osaamistasi ja ammattitaitoasi maatilalla, bioenergiayrittäjänä, koneurakoinnissa, maatilamatkailussa, lomituspalveluissa ja/tai harraste-eläintoiminnan tehtävissä.
Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi.  
Hakeudut suorittamaan maatalousalan perustutkintoa, ja valitset osaamisalan ensimmäisen opiskeluvuoden alussa:
- eläintenhoidon osaamisala
Koulutuksen aikana
- opit toimimaan maatalousalan työtehtävissä,
- perehdyt yritystoiminnan suunnitteluun sekä
- opit toimimaan eläintenhoitajana tuotanto- ja/tai pieneläimille.
Eläintenhoitajan tutkintoon sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista 45-60 osp. Ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu kesätyöjakso (4 osp) opetusmaatilalla. Meillä voit opiskella osan opinnoista myös ulkomailla.
Valinnaisia opintoja voit suorittaa laaja-alaisesti oman kiinnostuksesi mukaan. Voit vahvistaa esim. Eläinlajikohtaista osaamistasi tai suorittaa valinnaisina opintoina esim. C-ajo-oikeuden ja rahallisesti arvokkaan perustason kuljettajan ammattipätevyyden. Tällöin voit kuljettaa omat työkoneesi työpaikalle ja työnantajasi kuormat kaikkiin paikkoihin mihin on tarvetta.
Ks. tutkinnon osat: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3328284/reformi/tiedot
Eläintenhoitajan työhön opitaan käytännön kautta. Koneiden käsittelyharjoitukset sekä käytännön työtehtävät, opetusnavetassa, sikalassa ja pieneläinten parissa ja muissa maaseutuyrityksen töissä varmistavat, että saat riittävän määrän käytännön harjoitusta koko opiskeluajan. Opetusmaatilan arkea pyöritämme yhdessä yrittäjien kanssa.
Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon.  Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä.  
Eläintenhoitajan koulutus (maatalousalan perustutkinto) antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Yleinen jatko-opintokelpoisuus tarkoittaa sitä, että voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa. 
Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Ilmajoen Sedussa voit opiskella esim. eläintenkouluttajaksi, trimmaajaksi tai vahvistaa eläinlajikohtaista osaamista.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake.
Vastaanotettuamme hakemuksesi, saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa varmistamme soveltuvuutesi koulutukseen ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Jouni Rinta-Keturi, p. 040 757 3682
Asiakaspalvelusihteeri Eija Huhtanen, p. 040 680 7059
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122, hakijapalvelut(at)sedu.fi