Hae koulutusta

Hae laajasta koulutustarjonnastamme juuri sinulle sopiva opiskelupaikka.

Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Maatalousalan perustutkinto, maaseutuyrittäjä tai eläintenhoitaja

Aloituspäivä
Alkaa 05.08.2019
Koulutuspaikka
Ilmajoki
Koulutuksen kesto
180 osp
Kenelle?
Yhteishaku 2019: Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneille, ylioppilaille tai lukion oppimäärän suorittaneille. Tavoitteesi voi olla myös kaksoistutkinnon suorittaminen.
Sisältö
Kts. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3328284
Ilmajoen Sedussa voit valita jonkun seuraavista osaamisaloista:
- eläintenhoidon,
- maatalousteknologian tai
- maatilatalouden osaamisala.
Osaamisala valitaan opintojen alussa.
Eläintenhoidon osaamisalalla saat opiskella erityisesti eläinten hoitamiseen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita. Voit keskittyä joko tuotantoeläinten tai pieneläinten hoitoon kiinnostuksesi mukaan. Maatalousteknologian osaamisalalla opit hyödyntämään nykyteknologiaa tuotannon suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan ja opit käyttämään, huoltamaan ja korjaamaan maatalouskoneita ja –laitteita. Maatilatalouden osaamisalaopinnoissa saat laajat tiedot ja taidot maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitoon.
Valinnaisia tutkinnonosia voit valita joustavasti mm. seuraavista vaihtoehdoista: Tuotantoeläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, Pieneläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen, Hevostenhoidon lomitustyö; Maatalous- ja maarakennuskoneiden hyödyntäminen, Peltokasvien tuottaminen, Metsien hyödyntäminen, Rakentaminen maatilalla ja Turve-energian tuottaminen.
Meillä Ilmajoella maatalousalan ammattilaiseksi opitaan käytännön työn kautta. Opetusnavettamme remontti valmistuu vuoden 2018 lopussa. Koulutuksen yhteydessä on mahdollisuus suorittaa myös ammattipätevyyteen liittyviä lisäkoulutuksia (esim. C-kortti, EA 1, työturvallisuukortti, tulityökortti). Ammatillisten opintojen rinnalla on mahdollista suorittaa myös ylioppilastutkinto.
Miksi Sedu?
Opiskelu Ilmajoen Sedussa sisältää paljon käyntännönläheistä opiskelua erilaisissa oppimisympäristöissä. Opetusmaatilalla sekä muissa yhteistyöyrityksissä pääset seuraamaan ja osallistumaan mahdollisimman monipuolisesti alan työtehtäviin.
Kannustamme opiskelijoita myös kansainvälisiin jaksoihin. Sedun kansainvälisyyspalvelut tukevat ulkomaanjaksoja taloudellisesti.
Sedu Ilmajoen opiskelijana sinulle kuuluu maksuton asuntolapaikka, aamupala, lounas ja päivällinen.
Mitä saat?
Valmistut eläintenhoitajaksi tai maaseutuyrittäjäksi ja saat opiskella maatalousalan ja maaseudun ammattilaiseksi käytännön kautta.
Valmistuttuasi voit työskennellä esim. maatila- tai maaseutuyrittäjänä, eläintenhoitajana, karjanhoitajana, lomittajana, maatalouskauppaan tai maaseutuympäristön hoitoon liittyvissä tehtävissä, green care -yrittäjänä tai esim. kone-, urakointi- tai muussa työpalvelussa.
Jos opiskelet eläintenhoitajaksi, keskityt opinnoissasi maaseutuyrittämisen perustaitojen lisäksi eläinten hoitoon ja hyvinvointiin. Maaseutuyrittäjän koulutuksessa opit maatilayrityksen perustyöt, kehität osaamistasi maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoidossa ja/tai maatalouskoneiden ja laitteiden käytössä, huollossa ja korjauksessa.
Ilmajoen Sedun opiskelijana voit suorittaa kuljetusalan perustason ammattipätevyyden jo opintojen aikana, mistä on konkreettista hyötyä maatalousalan töissä.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hae koulutukseen yhteishaussa 19.2.-12.3.2019 täyttämällä hakulomake Opintopolussa www.opintopolku.fi, jossa lisätietoa myös valintaperusteista.
Hinta/kustannukset opiskelijalle
Opetus on maksutonta. Materiaalimaksuja saattaa tulla joissakin oppiaineissa.
Lisätietoja
Sedu hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi